Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μινωικές Γραμμές: Μια όαση μέσα στην έρημο του Ελληνικού Χ.Α.

minoan lines3 company

Με τις μετοχές των βασικών τραπεζών να καταποντίζονται εδώ και μέρες παραδομένες στις φημολογίες περί grexit τις οποίες προς το παρόν ουδείς και κυρίως η Τράπεζα της Ελλάδος, σπεύδει να διαψεύσει επίσημα οι μετοχές των εταιριών ακτοπλοΐας φαντάζουν ως μικρές αλλά ασφαλείς οάσεις μέσα στην απέραντη έρημο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Πάρτε για παράδειγμα την μετοχή των Μινωικών Γραμμών η οποία σήμερα στις 12.00 μ.μ. κινούνταν στα επίπεδα των 2 ευρώ την ίδια ώρα που η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κινούνταν στα επίπεδα του 1,18 ευρώ, της Eurobank στα 0,103 ευρώ (!), της Alpha Bank στα 0,316 ευρώ και της Τράπεζας Πειραιώς στα 0,361 ευρώ.

Οι Μινωικές Γραμμές, μια ιστορική εταιρία της Κρήτης, που σήμερα ελέγχεται από τον ιταλικής καταγωγής διεθνή ναυτιλιακό όμιλο Grimaldi, εδώ και δύο χρόνια, μετά από μια περίοδο αναδιοργάνωσης και επανακαθορισμού των τομέων στους οποίους θα αναπτυχθεί περαιτέρω, έχει επιστρέψει δυναμικά στην κερδοφορία, χωρίς την ίδια ώρα να έχει «πειράξει» το παραδοσιακό προϊόν της που την έκανε διεθνώς γνωστή, για να γίνει πιο ανταγωνιστική.

Αυτή η επιστροφή στα πράγματα αντανακλά όπως είναι φυσικό και στην μετοχή των Μινωικών Γραμμών που δείχνει εδώ και καιρό μια αξιοθαύμαστη αντοχή δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα, στην οποία κατά βάσην η εταιρία παρέχει τις υπηρεσίες της.

Αν συνυπολογίσει τώρα κανείς αφενός τις ιδιαίτερα θετικές προβλέψεις για τον τουρισμό για την επόμενη θερινή περίοδο και αφετέρου τις πραγματικά μοναδικές διαφημιστικές καμπάνιες που προωθεί εδώ και καιρό διεθνώς η Περιφέρεια Κρήτης για να προβάλει το νησί, τότε μπορεί εύκολα να καταλήξει στο συμπέρασμα πως στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε συνεχίζουν να υπάρχουν διαμάντια που αξίζει να δει κανείς με μεγαλύτερη προσοχή.

Μέσα σε αυτή την αναζήτηση οι Μινωικές Γραμμές ξεχωρίζουν μιας και η σταθερότητα που δείχνουν σε όλα τα επίπεδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος, καταδεικνύουν πως η δυναμική του Ομίλου Grimaldi σε συνδυασμό με το παραδοσιακό νοικοκυρεμένο management των Ελλήνων της θάλασσας, μπορούν να κάνουν μικρά θαύματα.

TheSeaNation

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter