Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση της ΝΕΛ με ναυτικούς του πλοίου "Ταξιάρχης" και με αντιπροσωπεία της ΠΝO

taxiarxis nel 006

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει εργασιακή ειρήνη με το πλήρωμα του πλοίου «Ταξιάρχης» -στο οποίο πραγματοποιείται επίσχεση εργασίας, λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων- αλλά και να αποκατασταθεί παράλληλα η συγκοινωνιακή κάλυψη της Λήμνου και του Άη Στράτη από το Λαύριο, η διοίκηση της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου θα έχει σήμερα συνάντηση με τους απλήρωτους, επί 8 μήνες, ναυτικούς του πλοίου και εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Η τριμερής συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί πάνω στο πλοίο «Ταξιάρχης». Τονίζεται ότι, λόγω της επίσχεσης εργασίας, εδώ και 20 ημέρες, η Λήμνος και ο Άη Στράτης δεν έχουν απευθείας δρομολόγιο από το Λαύριο, με αποτέλεσμα δεκάδες οδηγοί φορτηγών που θέλουν να μεταφέρουν προϊόντα, να εξυπηρετούνται με το δρομολόγιο της γραμμής από τον Πειραιά ,που φθάνει στα δύο νησιά μετά από 22 ώρες. Το «Ταξιάρχης» προσεγγίζει τα δύο αυτά νησιά από το Λαύριο στις μισές ώρες.

Πρόβλημα υπάρχει επίσης και για τους οδηγούς φορτηγών, που θέλουν να μεταφέρουν προϊόντα από ένα το ένα νησί στο άλλο, καθώς το πλοίο της γραμμής μέχρι να προσεγγίσει το λιμάνι της Λήμνου έχει σταματήσει σε άλλα 9 λιμάνια, που φορτώνουν και ξεφορτώνουν δεκάδες φορτηγά.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ανακοίνωσε, χθες, ότι σήμερα θα εκταμιευθεί το εγκεκριμένο ποσό των 420.044,99 ευρώ για την αποπληρωμή των εκτελεσθέντων δρομολογίων Ιανουαρίου 2015 του πλοίου «Ταξιάρχης» της εταιρείας Σι Λινκ Ν.E., το οποίο με βάση τη σύμβαση 3328.1.7.11 έχει τη συμβατική υποχρέωση να εκτελεί το δρομολόγιο Λαύριο- Αγ.Ευστράτιος-Λήμνος. Μετά τις προβλεπόμενες κρατήσεις 30% υπέρ δημοσίου, το τελικό ποσό που θα εκταμιευθεί υπέρ της εταιρείας είναι 294.031,49 ευρώ.

Επισημαίνεται, ότι από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, το δημόσιο δεν έχει τη δυνατότητα άμεσης παρακράτησης υπέρ των εργαζομένων.Γι΄ αυτό έχει κινηθεί ήδη διαδικασία προτεινόμενης νομοθετικής ρύθμισης, για να ενισχυθεί η προτεραιότητα υπέρ των ναυτικών.

Μετά την προαναφερθείσα εξόφληση και με δεδομένο ότι δεν εκκρεμεί άλλη οφειλή του υπουργείου, για τη συγκεκριμένη σύμβαση, εάν το πλοίο «Ταξιάρχης» δεν εκτελέσει άμεσα το δρομολόγιο Λαύριο - Αγ.Ευστράτιος - Λήμνος, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο και τη σύμβαση ενέργειες.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter