Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Norman Atlantic: Σε «ρότα συνεργασίας» Ιταλικές και Ελληνικές Εισαγγελικές αρχές

Norman Atlantic111

Τη συνεργασία των ελληνικών Εισαγγελικών αρχών για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του τραγικού αυτού συμβάντος και την σχετική απόδοση ευθυνών ανακοίνωσε χθες ότι θα ζητήσει επισήμως ο αρμόδιος, για τη διερεύνηση της τραγωδίας του Norman Atlantic Αντεισαγγελέας του Μπάρι Έττορε Καρντινάλι. Να σημειωθεί ότι και οι δύο αρχές προχωρούν στη διερεύνηση των αιτίων ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα έχουν στα χέρια τους και τα πρώτα στοιχεία των φακέλων των Λιμενικών αρχών των δύο χωρών.

Στο μεταξύ χθες οι θερμοκρασίες που επικρατούσαν στα γκαράζ του πλοίου (κοντά στους 170 βαθμούς) δεν επέτρεψαν την είσοδο των εμπειρογνωμόνων κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί στο προσεχές τριήμερο οπότε και θα είναι εφικτή η είσοδος. Που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εκτιμάται ότι θα δοθεί η δυνατότητα να απαντηθούν ερωτήματα που ανέκυψαν από καταθέσεις διασωθέντων περί ύπαρξης πολλών ατόμων στα γκαράζ του πλοίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων στην περίπτωση που ανεβρεθούν σωροί τότε η μόνη μέθοδος διακρίβωσης των στοιχείων είναι εκείνη του DNA καθώς οι θερμοκρασίες που υπολογίζεται ότι αναπτύχθηκαν μάλλον θα καταστήσουν αδύνατη την εξ όψεως αναγνώριση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter