Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ερωτήματα αναζητούν απάντηση για το "Norman Atlantic"

norman atlantic 58 0

Κρίσιμα ερώτημα τα οποία προέκυψαν από τις καταγγελίες διασωθέντων περί της λειτουργικότητας των συστημάτων πυρόσβεσης του πλοίου, της παύσης των μηχανών του, καθώς και μια σειρά άλλων τεχνικών επιμέρους ζητημάτων, μέλλεται να απαντηθούν τα επόμενα 24ωρα, ευθύς μόλις οι ειδικοί εμπειρογνώμονες από τον Νηογνώμονα που παρακολουθούσε το πλοίο αλλά και των λιμενικών αρχών της Ιταλίας εξετάσουν σπιθαμή προς σπιθαμή, τη γέφυρα και το μηχανοστάσιο. Με τη έλευση του πλοίου στο λιμάνι του Πρίντεζι, κορυφώνεται και η αγωνία των συγγενών των αγνοούμενων καθώς τις επόμενες ώρες επίσης θα διενεργηθεί αυτοψία στους χώρους των γκαράζ του πλοίου, όπου κατά τις καταγγελίες αλλά και εικασίες που έγιναν στη συνέχεια πιθανότατα να έχουν παγιδευτεί άτυχοι οδηγοί οχημάτων.

Στο μεταξύ μετά από έντονο διάβημα των ελληνικών λιμενικών αρχών, οι Ιταλοί έδωσαν μια βελτιωμένη ροή στοιχείων που όμως επί της ουσίας δεν έχει φωτίσει ακόμα τίποτα, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι με κορυφαία περίπτωση εκείνη του Γ. Δούλη, ο οποίος είχε αναγγελθεί ως νεκρός αλλά στην επακολουθείσα μακάβρια διαδικασία αναγνώρισης του φερόμενου ως πτώματος του από το γιο του, αποδείχθηκε ότι δεν επρόκειτο για αυτόν ο οποίος εντάχθηκε αυτόματα στις λίστες των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες στην περίπτωση που ανευρεθούν στους χώρους ενδιαίτησης του πλοίου ή στα γκαράζ απανθρακωμένα πτώματα η ταυτοποίηση τους θα γίνει με τη διαδικασία του DNA.

Όπως ήδη έχει γράψει το TheSeaNation, το ατύχημα άνοιξε νέο κύκλο συζητήσεων για την ασφάλεια των Ε/Γ – Ο/Γ, αλλά και τους κανόνες ασφαλείας που τα διέπουν ενώ έχει πάντα με βάση τις καταγγελίες των διασωθέντων ήρθε στο προσκήνιο και το θέμα της γλωσσομάθειας των μελών που αποτελούν πληρώματα τέτοιων πλοίων όταν αυτά προέρχονται από διαφορετικές εθνικότητες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter