Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναζητούνται 39 άτομα - Σε τραγωδία εξελίσσεται το "Norman Atlantic"

1581694

Πριν από λίγο ο αρμόδιος για την ενημέρωση του ΥΝΑ Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Νίκος Λαγκαδιανός, έκανε λόγο για 432 διασωθέντες επί συνόλου 478 επιβαινόντων. 

Οι 432 είναι μέλη του πληρώματος και επιβάτες.

Επίσης ο κ. Λαγκαδιανός ανέφερε ότι υψηλόβαθμα στελέχη του Λιμενικού μεταβαίνουν στην Ιταλία για να συνδράμουν στις διαδικασίες ενώ έκανε λόγο για συνέχιση της διαδικασία ταυτοποίησης και διασταύρωσης στοιχείων των διασωθέντων με τις επίσημες λίστες των επιβαινόντων και μελών του πληρώματος. Με βάση τα νεότερα δεν έχουν βρεθεί 39 συνολικά άτομα.

Το πλοίο εξακολουθεί να φλέγεται να και θεωρείται η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο .

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

"Συνέχεια ενημέρωσης από την ευρεία επιχείρηση διάσωσης του Ε/Γ-Ο/Γ NORMAN ATLANTIC

Σύμφωνα με το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση περισυλλογής των επιβαινόντων από το κατάστρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ NORMAN ATLANTIC. Το RCC ROME, το οποίο και έχει την ευθύνη διεξαγωγής της επιχείρησης, δηλώνει μέχρι στιγμής τη διάσωση 432 ατόμων, επιβατών και πληρώματος. Οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου συνεχίζονται από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της Ιταλικής Ακτοφυλακής.

Τα Κέντρα Έρευνας και Διάσωσης των δύο Ακτοφυλακών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για τη διασταύρωση της λίστας των επιβατών του πλοίου, όπως αυτή έχει δοθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, με τη λίστα των διασωθέντων , όπως αυτή έχει δοθεί από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Στη Ρώμη μεταβαίνει, ήδη, ο Γενικός Επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έχει προταθεί και η αποστολή ειδικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να ενισχύσουν τις έρευνες εντός του πλοίου.

Στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν 4 ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, το αεροσκάφος ΑC του Λιμενικού Σώματος,ένα ελικόπτερο τύπου Dauphin του Λιμενικού Σώματος , καθώς και η φρεγάτα ΝΑΥΡΙΝΟ του ΠΝ για να συνδράμουν στις έρευνες.

Για την υποδοχή των 69 διασωθέντων που μεταφέρει το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο Cruise Europa στα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Πάτρας έχουν κινητοποιηθεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς".

 

Νωρίτερα στο TheSeaNation

Επίσημα επτά τα θύματα του «Norman Atlantic»  - UPD

Επισημοποιήθηκε δια μέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η πρόσθεση δύο ακόμη θυμάτων του πλοίου στο οποίο ως γνωστών επέβαιναν 478 άτομα εκ των οποίων 56μελές πλήρωμα. Οι Ιταλοί νωρίτερα δώσανε το πέρας της διαδικασίας εκκένωσης του πλοίου δίνοντας τον αριθμό των 407 διασωθέντων που επιβεβαίωσε και η ελληνική πλευρά γεγονός που δημιουργεί με τις προσθαφαιρέσεις ένα κενό τεσσάρων ακόμη ατόμων υπό την προϋπόθεση ότι και τα 56 μέλη του πληρώματος έιναι καλά στην υγείας τους.

Όπως προανέφερε το TheSeaNation η διασταύρωση των στοιχείων των διασωθέντων με τις επίσημες λίστες είναι σε εξέλιξη, γεγονός που δημιουργεί επιπρόσθετη αγωνία στο ενδεχόμενο να εμφανιστούν αποκλίσεις, γεγονός που θα δημιουργήσει εικασίες για αύξηση του αριθμού των θυμάτων ή των αγνοουμένων σε ένα πλοίο που παραμένει ακυβέρνητο και φλεγόμενο ακόμη, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα ιταλικά μμε.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι με το tweet της ιταλικής ακτοφυλακής, έδωσε και τέλος στα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει περί πρόωρης εγκατάλειψης του πλοίου από τον καπετάνιο του καθώς φαίνεται ότι εκείνος το εγκατέλειψε τελευταίος στις 2:50 ώρα Ιταλίας, σήμερα.

Επί των ζητημάτων που έχουν ανακύψει αναμένεται η ενημέρωση από τις ελληνικές λιμενικές αρχές.

Πέντε συν δύο οι νεκροί (;)

Για επτά συνολικά μέχρι ώρας νεκρούς κάνουν λόγο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάτι όμως που προς ώρας δεν επιβεβαιώνεται επίσημα ούτε από τις ιταλικές ούτε από τις ελληνικές αρχές.

Νωρίτερα το TheSeaNation έκανε λόγο για αθροίσεις καθώς οι Ιταλοί ανέφεραν επισήμως ότι η επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων του πλοίου έχει περαιωθεί. Την ίδια ώρα οι ελληνικές αρχές έκαναν λόγο για 407 διασωθέντες επί συνόλου 478 επιβαινόντων επιβατών και πληρώματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλήρωμα του πλοίου αποτελούσαν 56 άτομα.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter