Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέα σενάρια για το Norman Atlantic. Πρώτα η διάσωση των επιβατών και μετά η ρυμούλκηση του στο Μπρίντιζι

fzbtqzqcwx549fc6e9a058e

Η διαφωνία μεταξύ ιταλικών και ελληνικών αρχών για το προς τα που πρέπει να ρυμουλκηθεί το φλεγόμενο Norman Atlantic ως φαίνεται λειτούργησε καταλυτικά ώστε να ληφθεί μια ρηξηκέλευθη απόφαση σύμφωνα με την οποία θα ολοκληρωθεί η μεταφορά των επιβατών απο το πληγωμένο σκάφος και μετά θα ρυμουλκηθεί στην ιταλική πλευρά.

Σύμφωνα με ιταλικά και ελληνικά μέσα ενημέρωσης προς το πλοίο πλέουν ειδικά σκάφη ανοικτού τύπου του ιταλικού πολεμικού ναυτικού τα οποία και θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν όλους τους επιβάτες, ενώ την ίδια ώρα τα τρία ιταλικά και το ένα ελληνικό ελικόπτερο συνεχίζουν την επιχείριση διάσωσης με ποιό αργούς ρυθμούς όμως μιας και η νύχτα δεν βοηθά τους διασώστες στο ούτως ή άλλως δύσκολο έργο τους λόγο των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

180 οι διασωθέντες ως τώρα

Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία ​κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης αργά το απόγευμα δήλωνε στο «Βήμα»:

«Ήδη η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Ξεκίνησε η ρυμούλκηση  του πλοίου. Ήδη έχουν διασωθεί 180 επιβάτες. Σχετικά με το πού θα μεταφερθούν οι διασωθέντες εξαρτάται από την κατάσταση που βρίσκονται. Σε σχέση με το πού θα οδηγηθεί το πλοίο από τις ιταλικές αρχές προκρίνεται το Πρίντεζι.  Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι ο νεκρός είναι ´Έλληνας και η γυναίκα του είναι τραυματίας.
Στο Λέτσε μεταφέρθηκε γυναίκα τραυματίας γερμανικής υπηκοότητας που ζει στην Κρήτη αλλά και δυο γυναίκες  31 και 57 χρόνων
».

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter