Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θρίλερ με τη ρυμούλκηση και τους επιβαίνοντες του Norman Atlantic (UPD)

ΦωτιάΝύχτα αγωνίας με αντίξοες καιρικές συνθήκες έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον οι 287 επιβάτες του Norman Atlantic που παραμένουν στο «φλεγόμενο» πλοίο ενώ η διαδικασία ρυμούλκησης έχει εξελιχθεί σε θρίλερ καθώς από τον έντονο κυματισμό σπάνε οι κάβοι σύνδεσης με το ρυμουλκό.

Στο μεταξύ το που θα κατευθυνθεί το πλοίο έχει εξελιχθεί σε διελκυστίνδα μεταξύ Ιταλικών, Αλβανικών και Ελληνικών αρχών καθώς υπάρχει εδώ και αρκετές ώρες διχογνωμία για το που είναι καλύτερα να οδηγηθεί το πλοίο που έχει υποστεί σοβαρές αβαρίες από την φωτιά. Η επιμονή των Ιταλών , που έχουν και την ευθύνη της επιχείρησης διάσωσης αλλά και της τύχης πλέον του πλοίου και των επιβαινόντων σε αυτό, να μεταφερθεί στην Ιταλία δημιουργεί προβλήματα γιατί είναι μία απόσταση πενταπλάσια, από το να μεταφερθεί το πλοίο στα παράλια της Αλβανίας.

Αργά το βράδυ απόψε έγινε νέα επιχείρηση από πλοίο ανοιχτού τύπου που έχει προσεγγίσει το Νorman Αtlantic προκειμένου να παραλάβει με ανεμόσκαλες και τους υπόλοιπους επιβάτες του. Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί 192 άνθρωποι. 39 από τους διασωθέντες έχουν ήδη μεταφερθεί στο φορτηγό πλοίο Aby Jeannete, άλλοι 51 με ελικόπτερο στο πλοίο Europa Cruise, 49 στο πλοίο Spirit of Pireus εκ των οποίων οι 25 Έλληνες.

Ήδη, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο Λέτσε της Ιταλίας εννέα από τους διασωθέντες, ανάμεσα στους οποίους τρείς Έλληνες, ενώ ένας επιβάτης βρίσκεται σε πλοίο που κατευθύνεται στο Μπρίντεζι. Μόλις προ ολίγου το ΥΝΑ μετέδωσε ότι αποδεσμεύτηκε το Spirit of Pireus. Επίσης περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα σήμερα Δευτέρα αναμένεται να φτάσει, στο λιμάνι του Μπρίντεζι, το πλοίο Σαν Τζόρτζιο, του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο θα μεταφέρει μεγάλο μέρος των διασωθέντων του Norman Atlantic, όπως έκανε γνωστό ο νομάρχης της πόλης, στη κάτω Ιταλία.

Διάσταση απόψεων για το λιμάνι καταφυγής του "Norman Atlantic" (UPD)

Διάσταση απόψεων μεταξύ ελληνικού και ιταλικού κέντρου διάσωσης έχει προκύψει σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία καθώς η Ελληνικές αρχές έχουν προτείνει να ρυμουλκηθεί το "Norman Atlantic" σε λιμάνι της Αλβανίας που είναι πλησιέστερο σε σχέση με την τωρινή θέση του πλοίου.

Ωστόσο το Ιταλικό κέντρο έρευνας και διάσωσης φαίνεται να προκρίνει τη λύση της ρυμούλκησης στο λιμάνι του Πρίντεζι γεγονός που θα απαιτήσει αρκετές ώρες για το πλοίο που έχει υποστεί σημαντικές αβαρίες στο οποίο εξακολουθούν να επιβαίνει σημαντικός αριθμός επιβατών καθώς σταμάτησαν τελικά οι από αέρος διασώσεις.

Οι πληροφορίες για το κατά πόσον έχει κατασβηστεί η φωτιά στο πλοίο εξακολουθούν συγκεχυμένες και ενίοτε αντικρουόμενες με μόνο επιβεβαιωμένο στοιχείο την ελαφρά κλίση του πλοίου. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία η τελική απόφαση περί της κατεύθυνσης ρυμούλκησης θα ληφθεί, αφού αξιολογηθούν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν από το σημείο και ειδικά κατά πόσο έχει τεθεί υπό επαρκή έλεγχο η φωτιά.

Στη περιοχή παραμένουν τα παραπλέοντα πλοία που έχουν από νωρίς το πρωί δεσμευτεί στην επιχείρηση διάσωσης και δεν αποκλείεται στην χειρότερη τροπή των σεναρίων διάσωσης να επιχειρηθεί ακόμη και η διακομιδή των επιβαινόντων από πλοίου εις πλοίο. Δηλαδή σε ένα από τα ευρισκόμενα στην περιοχή πλοία αν και το σενάρια αυτό εμπεριέχει μια πλειάδα κινδύνων.

Για δύσκολη νύχτα έκανε λόγο νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης ο οποίος και εξέφρασε την ελπίδα να πάνε όλα καλά και να διασωθούν όλοι οι επιβαίνοντες.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τέλος οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν κάτι που θα καταστήσει την συνέχιση της επιχείρησης διάσωσης με το πρώτο φώς της ημέρα δυσχερή αλλά και εξ ίσου δυσχερή τη ρυμούλκηση. Επίσης έγινε γνωστό, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο καπετάνιος του πλοίου έχει μεταφερθεί σε Ιταλικό νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται μετά απο τραυματισμό του.

Έλληνας ο νεκρός στο φλεγόμενο "Norman Atlantic" (UPD)

Επιβεβαιώθηκε προ ολίγου από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA) η ανάσυρσης νεκρού ανδρός από τη γλίστρα διάσωσης επιβατών του κινδυνεύοντος πλοίου "Norman Atlantic".

Από την ταυτοποίηση των στοιχείων προέκυψε ότι, σύμφωνα με τη λίστα επιβατών που προώθησε η εταιρεία του πλοίου, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Δούλη Γεώργιο.
Από την ίδια γλίστρα, διεσώθη η γυναίκα η οποία είχε επίσης εγκλωβιστεί, με στοιχεία Δούλη Θεοδώρα και μεταφέρθηκε ασφαλώς με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Πρίντεζι της Ιταλίας. Νεότερες πληροφορίες που επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας Ν. Δένδιας κάνουν λόγο για ελαφρά κλίση του πλοίου (επτά μοιρών) που αποδίδεται στις ποσότητες υδάτων που έριξαν τα ρυμουλκά στην προσπάθεια πυρόσβεσης. Αυτή την ώρα για την εξέλιξη της επιχείρησης διάσωσης προβαίνει σε επίσημη ενημέρωση ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης. Το ΥΝΑ επίσης έδωσε προ ολίγου και δεύτερη λίστα διασωθέντων. 

Έλληνας ο νεκρός στο φλεγόμενο "Norman Atlantic"

Έλληνας είναι ο άτυχος επιβάτης του "Norman Atlantic" που έχασε τη ζωή του κατά πάσα πιθανότητα στην εξέλιξη της επιχείρησης εκκένωσης του φλεγόμενου πλοίου. Τα στοιχεία του έγιναν γνωστά προ ολίγου από το ΥΝΑ και δεν αποκαλύπτονται προς ώρας για ευνόητους λόγους. Ο άτυχος επιβάτης ήταν μαζί με την γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στη γλίστρα διάσωσης. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται και με βάση τα νεότερα αυτή θα συνεχίσει και τη νύχτα παρά τις επιδεινούμενες εκ νέου καιρικές συνθήκες. Το πλοίο ρυμουλκείται. 
Ένας νεκρός στο φλεγόμενο "Norman Atlantic" (UPD) 

Για ένα νεκρό κάνουν λόγο Ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς όμως να έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση των Ιταλικών αρχών. Ωστόσο από τα στοιχεία που ήρθαν προ ολίγου από το ΥΝΑ επιβεβαιώνεται η πληροφορία καθώς ο άτυχος επιβάτης ήταν μαζί με την γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στη γλίστρα διάσωσης. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται και με βάση τα νεότερα αυτή θα συνεχίσει και τη νύχτα. Σε κατάσταση ετοιμότητας είναι και οι Αλβανικές αρχές.

Απο αέρος η διάσωση των επιβαινόντων του "Norman Atlantic"

 Χάρη στην ελαφρά βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην θαλάσσια περιοχή όπου πλέει ακυβέρνητο το φλεγόμενο "Norman Atlantic εξελίσσεται προς ώρας (3.30 ώρα Ελλάδος) επιτυχώς η από αέρος με τη συνδρομή ελικοπτέρων του Ιταλικού και Ελληνικού ναυτικού απομάκρυνση επιβαινόντων του πλοίου. Από τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία τρία ελικόπτερα επιχειρούν απομακρύνοντας ανά δύο τους επιβαίνοντες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην γέφυρα του πλοίου ενώ σύντομα θα προστεθεί ένα ακόμη super puma. Όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν διαρκώς στοιχεία για το ατύχημα του πλοίου.

Ελληνικές και Ιταλικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή για τον συντονισμό των δράσεων διάσωσης ενώ κατά πληροφορίες δεν αποκλείεται το πλοίο τις επόμενες ώρες να ρυμουλκηθεί στο πλησιέστερο γεωγραφικά λιμάνια χωρίς να αποκλείεται και το Αλβανικό λιμάνι του Αυλώνα.

Στο μεταξύ η ΑΝΕΚ με ανακοίνωσή της σημείωσε τα ακόλουθα:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Δεκεμβρίου 2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο "NORMAN ATLANTIC" της εταιρείας "VISEMAR di Navigazione S.R.l.", ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε την δρομολόγια γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα. Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου από το πλήρωμα του πλοίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες ιταλικές και ελληνικές αρχές. Η Εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεότερη πληροφορία».

Ήδη το ΥΝΑ με συνεχείς ενημερώσεις έχει δώσει στοιχεία για τους μεταφερθέντες με τα ελικόπτερα αλλά και με σωσίβιες λέμβους στα παραπλέοντα πλοία που βρίσκονται εγγύς του φλεγόμενου πλοίου προς συνδρομή βοήθειας ύστερα από εντολές των ελληνικών και Ιταλικών αρχών.Συνεχείς ρίψεις νερού για την κατάσβεση της μεγάλη φωτιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο γκαράζ του επιβατηγού πλοίου «Νorman Αtlantic», ενώ αυτό έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα, πραγματοποιεί εδώ και ώρα ρυμουλκό που βρίσκεται στο σημείο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ, το Νorman Αtlantic δεν έχει πάρει καμιά επικίνδυνη κλίση, ενώ στο σημείο βρίσκονται τρία ρυμουλκά και είναι σε εξέλιξη η μεταφορά όλων των επιβατών από ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «cruise europa».

Εκατόν έντεκα επιβάτες έχουν μετεπιβιβαστεί έως τώρα σε παραπλέοντα πλοία από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του ενώ αυτό έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα. Από αυτούς, 40 βρίσκονται στο φορτηγό πλοίο «Aby Jeanette», 14 στο επιβατηγό πλοίο "cruise europa" και 49, εκ των οποίων 25 Έλληνες, στο πλοίο "spirit of pireus". Eπίσης, 8 ακόμα άτομα έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο Λέτσε.

Στους Ιταλούς πέρασε η επιχείρηση διάσωσης στο φλεγόμενο "Norman Atlantic (UPD)

Στο Ιταλικό κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ρώμης πέρασε νωρίτερα η διαχείριση της επιχείρησης διάσωσης των επιβατών του φλεγόμενου ακόμη "Norman Atlantic". Στην επιχείρηση σύμφωνα με στοιχεία του ΥΝΑ έχουν εμπλακεί και Ιταλικές ναυτικές δυνάμεις σε συνδυασμό με τα πλοία που είχε δεσμεύσει νωρίτερα το ελληνικό κέντρο έρευνας και διάσωσης του ΥΝΑ. Όπως προαναφέρθηκε δίπλα στο φλεγόμενο πλοίο βρίσκεται το «Spirit of Piraeus» στο οποίο και έχουν ήδη επιβιβαστεί ασφαλώς οι επιβάτες που είχαν νωρίτερα επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους και το "Cruise Europα" των Μινωικών Γραμμών το οποίο επίσης έχει καθελκύσει σωσίβια λέμβο με προορισμό το "Norman Atlantic". Το αντίξοο των καιρικών συνθηκών προβληματίζει τις Ιταλικές αρχές που έχουν προβεί σε μεγάλη κινητοποίηση. Για εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση διάσωσης λόγω των καιρικών συνθηκών έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης ενώ επιβαίνοντες στο φλεγόμενο πλοίο με τα κινητά τους τηλέφωνα περιέγραψαν νωρίτερα σε τηλεοπτικούς σταθμούς τις δραματικές στιγμές που βιώνουν. Επάνω στο φλεγόμενο επιβατηγό-οχηματαγωγό "Norman Atlantic" βρίσκονται ακόμη επιβάτες του και τις επόμενες ώρες θα εξελιχθεί, εκτός απροόπτου, επιχείρηση μετεπιβίβασής τους. Το φλεγόμενο πλοίο μετέφερε 466 επιβαίνοντες και 222 οχήματα ενώ με βάση τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία επί του κινδυνεύοντος πλοίου παραμένουν 300 άτομα.

Δυσχερής η επιχείρηση διάσωσης στο φλεγόμενο "Norman Atlantic" (UPD)

Επάνω στο φλεγόμενο επιβατηγό-οχηματαγωγό "Norman Atlantic" βρίσκονται ακόμη επιβάτες του καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είναι εξαιρετικά δυσχερής η διαδικασία διάσωσης τους λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών καθώς στην περιοχή σημειώνεται ισχυρή βροχόπτωση με ανέμους που ξεπερνούν τα 8 μποφόρ. Δίπλα στο φλεγόμενο πλοίο βρίσκεται το «Spirit of Piraeus» στο οποίο και έχουν ήδη επιβιβαστεί ασφαλώς οι επιβάτες που είχαν νωρίτερα επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους και το "Cruise Europα" των Μινωικών Γραμμών το οποίο και έχει και τον συντονισμό της έρευνας και διάσωσης των επιβατών του επιβατηγού-οχηματαγωγού. Επίσης στην περιοχή βρίσκεται και το φορτηγό πλοίο «Εύηνος» που θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για τα ελικόπτερα, σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει διάσωση από αέρος.

Για εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση διάσωσης λόγω των καιρικών συνθηκών έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης ενώ επιβαίνοντες στο φλεγόμενο πλοίο με τα κινητά τους τηλέφωνα περιέγραψαν νωρίτερα σε τηλεοπτικούς σταθμούς τις δραματικές στιγμές που βιώνουν. Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη και στην επιχείρηση κατάσβεσης που συνεχίζεται από μέλη του πληρώματος θα προστεθούν δύο πυροσβεστικά ναυαγοσωστικά που απέπλευσαν από Κέρκυρα και Πάτρα ήδη προς την θαλάσσια περιοχή, 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών ,όπου συνέβη το ατύχημα. Το φλεγόμενο πλοίο μετέφερε 466 επιβαίνοντες και 222 οχήματα. Την όλη επιχείρηση συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με την Ιταλική ακτοφυλακή.

Στην περιοχή υπερίπταται C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερα ύστερα από εντολή που έδωσε ο υπουργός Άμυνας Ν. Δένδιας ενώ αναμένονται και δύο διασωστικά ελικόπτερα Super Puma. Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς και ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.

O Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξερχόμενος από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αναφορικά με την επιχείρηση διάσωσης του Ε/Γ- Ο/Γ Norman Atlantic, δήλωσε:

"Aπό τις 4:00 σήμερα τα ξημερώματα, έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στο Norman Atlantic. Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 478 άτομα ( πλήρωμα και επιβάτες ) εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες.
Στην περιοχή πνέουν άνεμοι οι οποίοι αγγίζουν τα 10 Bf, 55 μίλια ταχύτητα αέρος, ενώ υπάρχει ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολες οποιεσδήποτε επιχειρήσεις από αέρος. Στην περιοχή έχουν σπεύσει και ήδη συνδράμουν αρκετά εμπορικά πλοία. Ο πλοίαρχος του Norman Atlantic είναι Ιταλός και βέβαια το συντονισμό της έρευνας διάσωσης από τη στιγμή που κατέφθασε έχει αναλάβει το πλοίο Cruise Europa το οποίο επίσης έχει Ιταλό κυβερνήτη.
Βρισκόμαστε σε άμεση επαφή με τις Ιταλικές αρχές, με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο έχει διαθέσει στην επιχείρηση ελικόπτερα και αεροπλάνα.

Aυτή τη στιγμή τα παραπλέοντα πλοία είναι το Spirit of Pireus , το Plana, το Aby Jeannete, Cruise Europa, το Evinos , το οποίο είναι δεξαμενόπλοιο και θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα σε περίπτωση που υπάρχει αεροδιακομιδή των επιβαινόντων, το Genmar Argus, το Stelios B, το Serifos και προσεγγίζουν την περιοχή το πυροσβεστικό σκάφος Γκάτσος από την Κέρκυρα, ένα πλωτό της Ιταλικής Ακτοφυλακής και ένα πλοίο του Ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

Είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση διάσωσης, με πολλές δυσκολίες και επικοινωνίας και συνεννόησης. Ήδη , το ιταλικό Κέντρο διάσωσης της Ρώμης εφ΄όσον το πλοίο βρίσκεται, ήδη, στα Ιταλικά χωρικά ύδατα αναλαμβάνει τον πλήρη συντονισμό και με τη συνεργασία τη δική μας και βεβαίως έχουμε θέσει στη διάθεσή τους όλα αυτά τα μέσα που σας ανέφερα. Εργαζόμαστε για τη σωτηρία όλων των επιβαινόντων και βεβαίως προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κανένας μα κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα και για το οποίο χρειάζεται η συνδρομή πολλαπλών δυνάμεων. Ευτυχώς τα παραπλέοντα πλοία είναι αρκετά, πράγμα που μας δίνει την αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε στο σημείο αυτό να έχουμε αρκετές δυνάμεις για να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές, τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θέσουμε σε μεγαλύτερο κίνδυνο απ αυτόν που βρίσκονται τώρα."

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης στο φλεγόμενο "Norman Atlantic" (συνεχής ενημέρωση)

Σε πλήρη εξέλιξη, και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες ,βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του υπό Ιταλική σημαία επιβατηγού-οχηματαγωγού "Norman Atlantic" στο γκαράζ του οποίου ξέσπασε πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών με προορισμό την Αγκόνα.Αυτή την ώρα οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς, που έχει επεκταθεί στα 2/3 του πλοίου ,τα αίτια της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί, συνεχίζονται από το πλήρωμα με τα ιδία μέσα του πλοίου.

Από τις 04.00 τα ξημερώματα οι επιβάτες άρχισαν να το εγκαταλείπουν με τις σωσίβιες λέμβους, για λόγους ασφαλείας καθώς δόθηκε εντολή εκκένωσης ,ενώ προς βοήθεια έσπευσαν παραπλέοντα πλοία.
Στο φλεγόμενο πλοίο , που μετέφερε 466 επιβαίνοντες και 222 οχήματα ,βρίσκεται δίπλα το «Spirit of Piraeus» στο οποίο και έχουν ήδη επιβιβαστεί ασφαλώς οι επιβάτες που είχαν νωρίτερα επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους ,το "Cruise Europα" των Μινωικών Γραμμών και ένα φορτηγό πλοίο. Σύμφωνα με το ΥΝΑ αυτή την ώρα ελέγχονται οι σωσίβιες λέμβοι και τα «βαρελάκια» διάσωσης για να εξακριβωθεί αν σε αυτά υπάρχουν και άλλοι επιβαίνοντες του φλεγόμενου πλοίου.

Την όλη επιχείρηση συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με την Ιταλική ακτοφυλακή.

Για το συμβάν άμεσα ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ενώ ενημερώθηκαν επίσης ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ο οποίος και έδωσε εντολή για συνδρομή από αέρος με ελικόπτερα και το c-130.

Σημειώνεται ότι το πλοίο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ από ιταλικό όμιλο .

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter