Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ελεύθερος o πλοίαρχος και o υποπλοίαρχος του «Europalink» - UPD

imageCA78LSX9

Ελεύθεροι αφέθησαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Europalink», οι οποίοι όπως νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, είχαν συλληφθεί και προσαχθεί στο Εισαγγελέα Κέρκυρας.

Πλοίαρχος και υποπλοίρχος μετά τη διαδικασία στην εισαγγελία της Κέρκυρας αφέθησαν ελεύθεροι ,ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος για το περιστατικό της πρόσκρουσης του πλοίου στην νησίδα «Περιστέρια», το οποίο βρίσκεται και υπό διερεύνηση για τη διακρίβωση των αιτιών του.

 

Νωρίτερα στο theseanation:

 

Συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του «Europalink» 

Συνελήφθησαν, ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Europalink», με σημαία Ιταλίας, που τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, έπεσε σε νησίδα βορειοανατολικά της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να υποστεί δύο μεγάλα ρήγματα, με ελεγχόμενη εισροή υδάτων. Οι δύο συλληφθέντες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΥΝΑ, πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.


Το πλοίο κατέπλευσε από χθες με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, και αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των 366 οχημάτων. Στο πλοίο παραμένουν δέκα τρέιλερ, ένα λεωφορείο και έντεκα επικαθήμενα, που σύμφωνα με δήλωση του ναυτικού πράκτορα, πρόκειται να εκφορτωθούν εντός της ημέρας.

Στη διάρκεια τη νύχτας, με τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας γινόταν απάντληση των υδάτων επί του πλοίου, ενώ από τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας και τη διαχειρίστρια εταιρεία του «Europalink», πραγματοποιήθηκε προληπτικά πόντιση πλωτού φράγματος. Στο σημείο βρίσκεται επίσης πλωτό του Λιμενικού καθώς και τρία ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στην περίπτωση που ζητηθεί.

Στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του συμβάντος, αναμένεται να μεταβεί σήμερα Κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Τα ξημερώματα κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο cruise olumpia το οποίο παρέλαβε 451 επιβάτες του «Europalink», 88 οχήματα και 118 φορτηγά. Οι υπόλοιποι επιβάτες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής και θα υπάρξει μέριμνα εντός της ημέρας, προκειμένου να μεταφερθούν στους προορισμούς τους.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter