Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μόνο 15 ασυνόδευτα φορτηγά στα αμπάρια του "Europa Link"

europalinknea

Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των 355 οχημάτων του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Europalink», με σημαία Ιταλίας, του Ομίλου Grimaldi, που συγκρούστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, στη νησίδα «Περιστέρες»  βορειοανατολικά της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να υποστεί δύο μεγάλα ρήγματα στη δεξιά πλευρά του και να προκληθεί εισροή υδάτων.

Αμέσως δόθηκε εντολή για κλείσιμο των υδατοστεγών θυρών, και το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου ελέγχθηκε εξονυχιστικά από ιδιώτες δύτες που καταδύθηκαν στα ύφαλα του, και διαπίστωσαν αρκετά μικρά ρήγματα στη δεξιά πλευρά του αλλά και δύο μεγάλα. (Διαβάστε εδώ προηγούμενο δημοσίευμα του Theseanation.gr)

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας όλα τα αυτοκίνητα βγήκαν από το πλοίο εκτός από 15 νταλίκες και τρέιλερ που ήταν ασυνόδευτα.

Αμέσως μετά τη σύγκρουση με μέριμνα του πληρώματος, κλείστηκαν οι υδατοστεγείς πόρτες του πλοίου και το «Europalink» κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, αποβιβάζοντας τους 692 επιβάτες, οι οποίοι φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό το πλοίο έχει πάρει κλίση, ωστόσο σύμφωνα με το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, δεν διατρέχει κάποιο άμεσο κίνδυνο, αφού έχει ολοκληρωθείη αποβίβαση των επιβατών και των οχημάτων, ενώ για λόγους ασφαλείας στο πλάι του βρίσκονται δύο ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί, αλλά και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, που βοηθούν στην απάντληση των υδάτων, που γίνεται ταυτόχρονα και με τις αντλίες του πλοίου.

Αυτό που θα επιχειρηθεί τις επόμενες ώρες είναι να αποβιβαστούν και 15 νταλίκες που μεταφέρει στα γκαράζ του.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας, αναμένεται να καταπλεύσει περίπου στις 1 τα ξημερώματα thw Deyt;era το επιβατηγό οχηματαγωγό «Cruise Olympia» προκειμένου να παραλάβει τους επιβάτες του «Europalink».

Στο «Europalink» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα- Ηγουμενίτσα- Αγκόνα απαγορεύθηκε ο απόπλους από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και τη σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter