Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πλοίο της χρονιάς» το ηλεκτρικό επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο που κατασκευάστηκε στη Νορβηγία!

norled-121112

Το πρώτο στον κόσμο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο που κινείται με μπαταρίες με την επωνυμία «ZeroCat ™ 120» ανήκει στην Νορβηγική εταιρεία Norled και χτίζεται στα ναυπηγεία Fjellstrand Yard. Κέρδισε τον τίτλο «Πλοίο της Χρονιάς" στην διεθνή ναυτιλιακή έκθεση του Αμβούργου.

Αναμένεται να δρομολογηθεί στα νορβηγικά φιόρδ το 2015, έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων και μπορεί να μεταφέρει 120 αυτοκίνητα και 360 επιβάτες.

Στόχος του πλοίου είναι να παρέχει ένα σύστημα πρόωσης με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια που θα διέρχεται στα φιόρδ, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να εξασφαλίζει ασφαλή και αποδοτική χαμηλή ταχύτητα ελιγμών όταν λειτουργεί κοντά στους προβλήτες. Φέρει μηχανή Rolls-Royce ενώ οι μπαταρίες και τα ηλεκτρικέ συστήματα παρέχονται από τη Siemens.

Το ηλεκτροκίνητο πλοίο κατασκευάστηκε στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού που οργανώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών της Νορβηγίας. Ως ανταμοιβή για τη νίκη του έναντι του ανταγωνισμού, η ναυτιλιακή εταιρεία Norled έχει λάβει άδεια για την δρομολόγηση του πλοίου στη διαδρομή Lavik-Oppedal μέχρι το 2025. Το νέο πλοίο θα πραγματοποιεί 34 δρομολόγια την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Το πλοίο είναι τύπου καταμαράν που χτίστηκε με αλουμίνιο.


Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter