Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρέμβαση ΔΗΜΑΡ για το ακτοπλοϊκό

dimar

"Η μέχρι σήμερα πολιτική για την ακτοπλοΐα υπολείπεται σχεδιασμού αλλά και ορθής αξιολόγησης της υπάρχουσας κατάστασης προκειμένου να υπάρξει εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος". Τούτο αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή την ανακοίνωση διημερίδας για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του Β. Αιγαίου στη Μυτιλήνη με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι αυτή η κίνηση καθυστέρησε εξαιρετικά και μάλιστα σε μία χρονιά κατά την οποία οι επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν από ακυρώσεις και καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος υπάρχει άμεση ανάγκη να υπάρξει αναθεώρηση της υφιστάμενης πολιτικής, με την νέα να επικεντρώνεται στην ασφάλεια του ταξιδιού, την έγκαιρη ανακοίνωση και την αξιοπιστία των δρομολογίων, την άνεση και την ταχύτητα των πλοίων, τη διαθεσιμότητα θέσεων για επιβάτες και αυτοκίνητα, τη συχνότητα και τα ωράρια των δρομολογίων.

Τέλος σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ «επειδή για τα νησιά η ακτοπλοΐα αποτελεί μαζί με την ανάπτυξη τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, δεν μπορεί να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στην αναθεώρηση της ασκούμενης πολιτικής. Αναθεώρηση που δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη όπως επιχειρήθηκε πρόσφατα στη Βουλή, αλλά ολοκληρωμένη και διαφανής με αποκλειστικό στόχο το δημόσιο συμφέρον. Οι όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις να έρθουν ως συστατικό στοιχείο μιας τέτοιας πολιτικής».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter