Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για το ακτοπλοϊκό του Β. Αιγαίου- Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα

syriza-300x237

Να δώσει λύσεις στα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στο Βόρειο Αιγαίο κάλεσε με δήλωσή του ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Ναυτιλίας Ν. Συρμαλένιος την ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σημειώνοντας μάλιστα ότι το αίτημα για εισαγγελική παρέμβαση της βουλευτού Σάμου Αγνής Καλογερή για απόδοση ευθυνών αποτελεί το ύστατο διάβημα προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, μήπως τελικά το υπουργείο υποχρεωθεί να αναζητήσει λύσεις στα οξύτατα προβλήματα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και όχι μόνο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο υπουργός και συνολικά η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΙ, οφείλουν να αναζητήσουν λύσεις μέσα από το ήδη υπάρχον θεσμοθετημένο πλαίσιο και όχι να παριστάνουν τους απλούς παρατηρητές των εξελίξεων, ή να απεργάζονται λύσεις για διακοπή αζημίως των συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας, που νομοτελειακά θα οδηγήσει πολλά νησιά εκτός συγκοινωνίας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα το χειμώνα».

Τέλος αναφερόμενος στην προγραμματισμένη ημερίδα για το ακτοπλοϊκό ζήτημα μεταξύ άλλων, τονίζει ότι η ηγεσία του ΥΝΑ θα πρέπει να «συγκρουστεί με τα εφοπλιστικά συμφέροντα».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter