Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο ΣΑΣ συζητηθήκαν ακτοπλοϊκές συνδέσεις στο Αν. Αιγαίο

agones

Τη Παρασκευή αναμένεται να συζητηθούν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης τα ασφαλιστικά μέτρα της ΝΕΛ κατά της Τράπεζας Πειραιώς.

Στην αίτηση της η ακτοπλοϊκή εταιρεία υποστηρίζει ότι η τράπεζα δεν εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από την απόφαση του εφετείου Μυτιλήνης για εξυγίανση της εταιρείας, όπου μεταξύ των άλλων προβλέπεται και η χορήγηση δανείου κεφαλαίου κίνησης για τη πληρωμή των εργαζόμενων και των πιστωτών της.

Συγκλίνουσες είναι οι πληροφορίες ότι οι νομικοί σύμβουλοι της τράπεζας θα ζητήσουν αναβολή της εκδίκασης.

Στην συνεδρίαση του ΣΑΣ μεταξύ των άλλων θεμάτων έγινε και συζήτηση για την επάρκεια κάλυψης ακτοπλοϊκών γραμμών από την εταιρεία και ελήφθη η απόφαση παράτασης για ενάμιση χρόνο αντί συνέχισης των δρομολογίων της στις γραμμές Λαυρίου - Αη Στράτη - Λήμνου - Καβάλας και Λαυρίου - Ψαρών - Μεστών.

Τοπικοί φορείς της Σάμου και Λήμνου έκαναν παρέμβαση στο ΣΑΣ ζητώντας αναβάθμιση των δρομολογιακών καλύψεων με τη δρομολόγηση νεότερων πλοίων και τις άρσης της παράτασης των δρομολογίων της εταιρείας.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΝΕΛ επέρριψαν ευθύνες στην Τράπεζα Πειραιώς για τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter