Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Παγώνει» προσωρινά τις κινητοποιήσεις της η Π.Ν.Ο.

xalas

Την πρόσκαιρη αναστολή των κινητοποιήσεων της ανακοίνωσε προ ολίγου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.), η οποία οδηγήθηκε στην εν λόγω απόφαση με στόχο επανεκτιμήσει τις νεότερες εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται από τις υπογραφείσες μέχρι τούδε Σ.Σ.Ε. αλλά και σε μια προσπάθεια να δώσει περισσότερο χρόνο στη συνέχιση του διαλόγου.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα, αφού εξέτασε και εκτίμησε τις νεότερες εξελίξεις στον ναυτεργασία, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με την υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στα επιβατηγά πλοία της ακτοπλοΐας και στα μεσογειακά επιβατηγά και τουριστικά πλοία. αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των περαιτέρω απεργιακών κινητοποιήσεών της, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ούτως ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων για τα εν γένει προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ταυτόχρονα διατρανώνει και διακηρύττει την σταθερή και αταλάντευτη θέση και στάση της ότι οι εργατικοί αγώνες ποτέ δεν σταματάνε.

Οι ναυτεργάτες τελούν σε συνεχή επιφυλακή και ετοιμότητα για να διεκδικήσουν και δυναμικά, όταν χρειαστεί, αυτά που δικαιούνται και αυτά που τους ανήκουν.

Και ναι μεν με την υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας πραγματοποιήθηκε ένα θετικό βήμα στις σχέσεις ναυτεργασίας και εργοδοσίας και ταυτόχρονα ένα ηχηρό ράπισμα στους εμπνευστές των «επιχειρησιακών συμβάσεων», πλην όμως τα προβλήματα της ανεργίας, των απλήρωτων πληρωμάτων, των μειωμένων και ειδικών συνθέσεων, η υπογραφή ΣΣΕ στις λοιπές κατηγορίες πλοίων, η οικονομική στήριξη του ΝΑΤ και η συρρίκνωση των συνταξιοδοτικών και των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων δεν έχουν επιλυθεί και εξακολουθούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα, και για τους λόγους αυτούς η σημαία του αγώνα σαφώς και δεν υποστέλλεται.

Με όλη την σοβαρότητα που αρμόζει σε κάθε εργασιακό χώρο η ΠΝΟ, αφού έλαβε υπόψη και τον σοβαρότατο παράγοντα του κοινωνικού συνόλου, εν όψει μάλιστα των εορτών του ΠΑΣΧΑ, αναστέλλει προς το παρόν τις δυναμικές κινητοποιήσεις της και παραμένει σε επιφυλακή περιμένοντας θετική ανταπόκριση από την Κυβέρνηση και την εργοδοσία πάνω στα εκκρεμούντα κύρια προβλήματα του κλάδου όπως αυτά προαναφέρθηκαν.

Ταυτόχρονα αισθάνεται την υποχρέωση να απευθύνει και δημόσια τις ευχαριστίες της σε όλα τα πληρώματα των πλοίων, που δυναμικά και ενωμένοι όλοι σαν μία γροθιά, απέδειξαν για άλλοι μία φορά πώς εμείς οι ναυτεργάτες εννοούμε τους δυναμικούς αγώνες.

Τους καλεί δε να είναι σε συνεχή επαφή με την Ομοσπονδία και τα πρωτοβάθμια σωματεία τους για την συνεχή ενημέρωση τους επί των εξελίξεων».

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter