Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΣΕΕΝ: Αντισυνταγματικό το άρθρο για το πλοίο ασφαλείας

SEEN-logoTην έντονη αντίδραση του στην διάταξη για το πλοίο ασφαλείας στην ακτοπλοΐα, η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» εκφράζει για μία ακόμη φορά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Ο ΣΕΕΝ χαρακτηρίζει την διάταξη αντισυνταγματική ενώ καταγγέλλει και μία ακόμη διάταξη που αφορά στα ημερόπλοια τα οποία όπως υποστηρίζει μπορεί να πραγματοποιούν δρομολόγια ακτοπλοΐας.

Αναλυτικότερα στην σχετική ανακοίνωση ο ΣΕΕΝ αναφέρει τα ακόλουθα:

"Σχετικά με το Σχέδιο Νόμου ο Σύνδεσμός μας εκφράζει την αντίθεσή του στις διατάξεις που αφορούν την Ακτοπλοΐα και ειδικότερα, ζητούμε την απόσυρση του άρθρου 25 ως ευθέως αντισυνταγματικού και την τροποποίηση του άρθρου 12 δια του οποίου δίδεται η δυνατότητα εκτελέσεως ακτοπλοϊκών δρομολογίων από ημερόπλοια.

Ειδικότερα, επί του άρθρου 25 «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ», τονίζουμε ότι η επίμαχη διάταξη καταστρατηγεί κάθε έννοια συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών των εταιρειών και παραβιάζει τις αρχές της οικονομικής και επιχειρηματικής ελευθερίας.

Επί του άρθρου 12 που αφορά «ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΟΠΛΟΙΩΝ» σημειώνουμε ότι οι διατάξεις του εν λόγω άρθρου και ειδικότερα οι παρ. 3 γ και δ, αλλά και η παρ. 4, επιτρέπουν την εκτέλεση δρομολογίων ακτοπλοΐας από τα ημερόπλοια υπό συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε σχέση με τα δρομολογημένα ακτοπλοϊκά πλοία τα οποία είναι επιβαρυμένα με πλήθος υποχρεώσεων.

Ο ΣΕΕΝ κατέθεσε ήδη γραπτό Υπόμνημα προς την αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Ελληνικής Βουλής, στο οποίο εκθέτει αναλυτικά τις απόψεις του επί των παραπάνω άρθρων".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter