Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε ρότα κινητοποιήσεων η ΠΝΟ για τα δεδουλευμένα

apergia-pno-12

Σε ρότα κινητοποιήσεων η ΠΝΟ για τα δεδουλευμένα η οποία με ανακοίνωσή της κατέστησε γνωστό στις ακτοπλοϊκές εταιρίες που χρωστούν δεδουλευμένες αποδοχές στα πληρώματά τους ότι αν δεν εξοφληθούν έως τις 20 Μαρτίου, θα υπάρξουν δυναμικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στα πλοία τους.

Σε επιστολή προς τις εταιρίες που χρωστούν δεδουλευμένα, η ΠΝΟ αναφέρει ότι «έως τώρα οι ναυτικοί επέδειξαν πολλές φορές αισθήματα ευθύνης και ανέστειλαν δυναμικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις για να δοθεί χρόνος στις ακτοπλοϊκές εταιρείες να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους και να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα στους δικαιούχους». Τονίζει όμως ότι η στάση αυτή «δεν εκτιμήθηκε σωστά από μερίδα εταιρειών».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «η διαιώνιση ενός τέτοιου σοβαρότατου προβλήματος δεν μπορεί να συνεχισθεί και έχει, ήδη, υπερβεί από μακρού τις αντοχές όλων των μαστιζομένων και δεινοπαθούντων συναδέλφων και των οικογενειών τους».

«Η όποια περαιτέρω κοινωνική αναστάτωση σαφώς και δεν μπορεί να καταλογιστεί σε βάρος της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αλλά σαφέστατα και αποκλειστικά στην κατά τα άνω παράνομη συμπεριφορά των ναυτιλιακών εταιρειών», συμπληρώνεται στην επιστολή.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter