Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Α. Τσίπρας: Δημόσιο Φορέα Ακτοπλοΐας θα ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

tsipras1

Την ίδρυση Δημόσιου Φορέα Ακτοπλοΐας, που θα αποκαταστήσει την ασφαλή και ουσιαστική διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, προανήγγειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας τις θέσεις και το πρόγραμμα του.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι θα διατηρηθεί το ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α στα νησιά του Αιγαίου που έχει καταργηθεί με το Μνημόνιο, αλλά και για την στήριξη της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού κράτους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς είναι η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής ανάπτυξης και υποδομών για τα νησιά, για να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη του νησιωτικού χώρου και διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Όπως ανέφερε, παρά το γεγονός ότι από τη χώρα μας πέρασαν τρία κοινοτικά πλαίσια στήριξης και απορροφήθηκαν εκατοντάδες δις ευρώ, η νησιωτική Ελλάδα παραμένει μια περιοχή κατοικούμενη από πολίτες "δεύτερης κατηγορίας".

Και αυτό, πρόσθεσε, όταν τόσο η ευρωπαϊκή ένωση όσο και οι χώρες ξεχωριστά, έχουν αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητα της ζωής σε νησιωτικές περιοχές και την ανάγκη να υπάρχει ειδική πολιτική ανάπτυξης.

Στα ήδη υφιστάμενα προβλήματα των νησιών, ήρθαν να προστεθούν και οι συνέπειες των Μνημονίων είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι με την εφαρμογή αυτών των πολιτικών εξαπλώνεται η φτώχεια και η απελπισία και τελειώνει κάθε συζήτηση για ανάπτυξη.

Επίσης δήλωσε ότι θα ληφθούν μέτρα πέρα από το μοντέλο του μαζικού τουρισμού, που σήμερα περνάει βαθειά κρίση και αυτό θα γίνει με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που θα διευρύνει την τουριστική περίοδο και θα αξιοποιεί τις φυσικές και πολιτισμικές δυνατότητες του Αιγαίου.

Για τη ναυτιλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για θεσμικά και παραγωγικά μέτρα όπως η λειτουργία ανεξάρτητου κλάδου ναυτικής δικαιοσύνης, καθώς και την διασφάλιση της αποκεντρωμένης λειτουργίας των σχολών εμπορικού ναυτικού.

Τέλος, αναφερόμενος έμμεσα στην Τουρκία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η πολιτική αποκλιμάκωσης της έντασης και η εδραίωση σχέσεων διαλόγου και αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τις γειτονικές μας χώρες, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του νησιωτικού χώρου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter