Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στις γραμμές Μαρόκου - Ευρώπης η Attica

africa marokko 1

Σύμφωνα με πληροφορίες από ισπανικά ΜΜΕ, η Attica Συμμετοχών προχωρά στη σύσταση της μικτής εταιρείας Africa Morocco Link (AML), με επενδυτές από το Μαρόκο και αντικείμενο την ακτοπλοϊκή διασύνδεση των λιμένων του Μαρόκου με αυτά της Ευρώπης. Αρχή θα γίνει με την γραμμή Ταγγέρης - Αλγκεσίρας (Ισπανία), που αποτελεί την πιο κοντινή γραμμή διασύνδεσης αλλά και την αποδοτικότερη, λόγω του διακινούμενου όγκου επιβατών και οχημάτων.

Η έναρξη δρομολογίων θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο και για τον σκοπό αυτό έχει ήδη ναυλωθεί από την AML το πλοίο Διαγόρας που ανήκει στην Attica Συμμετοχών. Αναφέρεται μάλιστα ότι πρόκειται να ναυλωθεί και το πλοίο Ελ. Βενιζέλος της ΑΝΕΚ.

Η σύσταση της μικτής εταιρείας και η έναρξη δραστηριοποίησης δεν διαψεύδεται από Στελέχη της Attica, χωρίς να διαψεύδουν τα δημοσιεύματα, επισημαίνουν ότι πάγια τακτική της εταιρείας είναι να προβαίνει σε επίσημες ανακοινώσεις όταν προκύπτουν εταιρικές εξελίξεις.

Σύμφωνα πάντως με παράγοντες της ελληνικής ακτοπλοΐας, το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της Africa Morocco Link θα ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ και η Attica Συμμετοχών θα κατέχει το 49% του μετοχικού κεφαλαίου μαζί με το management. Το υπόλοιπο 51% κατέχεται από τράπεζα του Μαρόκου και τοπικό επιχειρηματία, ενώ υπάρχει πρόβλεψη δανειοδότησης από τοπική τράπεζα για το αναγκαίο κεφάλαιο κίνησης.

 

Πηγή: www.dealnews.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter