Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

HSW: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία αναδιάρθρωσης των δανείων της

DSC 0028 cosmote HIGH SPEED 4

Υπεγράφη η συμφωνία αναδιάρθρωσης των δανείων της HSW, η οποία συνοδεύεται από μείωση των επιτοκίων δανεισμού, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των υφιστάμενων δανείων για 7 χρόνια, κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων και νέο βραχυπρόθεσμο δάνειο ύψους 13 εκ. ευρώ.

Τούτο ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaways, Α. Αγαπητός, ο οποίος προέβη σε απολογισμό για το προηγούμενο έτος αλλά και σε οικονομικό «απολογισμό» για τα δρώμενα της εταιρείας, η οποία επανήλθε σε λειτουργική κερδοφορία.

Ο κ. Αγαπητός σημείωσε ότι μετά από 5 χρόνια ύφεσης η κερδοφορία σε επίπεδο EBIDTA διαμορφώθηκε σε 6,5 εκατ. ευρώ, βελτιωμένη κατά 12,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2013. Ο κ. Αγαπητός εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά, καθώς όπως ανέφερε έχει σημειωθεί αύξηση επιβατών κατά΄42% το α' τετράμηνο ενώ ο κύκλος εργασιών υπερδιπλασιάστηκε διαμορφούμενος στα 24, 2 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει αναδιαμορφώσει, όπως ανέφερε, τα δρομολόγια της με βάση τα νέα δεδομένα ενώ με τη νέα στρατηγική της θα καλύπτει και νησιά της άγονης όπως ο Αϊ Στράτης, λύνοντας προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Σχολιάζοντας την οικονομική συγκυρία είπε ότι υφίσταται επηρεασμός ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς τα μηνύματα από τις τοπικές κοινωνίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι προετοιμάζονται για μια καλή θερινή περίοδο με έντονη τουριστική κίνηση, η οποία εικάζεται ότι θα απορροφήσει τις ενδεχόμενες απώλειες από τον εσωτερικό τουρισμό.

Τέλος όσον αφορά τα του λιμένος Πειραιά, ο κ. Αγαπητός όπως και άλλοι συνάδελφοι του στην ακτοπλοΐα κατάστησαν σαφές ότι θα εξεδήλωναν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην ανάπτυξη terminals σε συνεργασία με τον στρατηγικό επενδυτή, ούτως ώστε να βελτιωθεί αισθητά η εικόνα που αποκομίζει ο επιβάτης.

Άλλωστε είπε ο κ. Αγαπητός υπάρχει μια πλειάδα παραδειγμάτων σε άλλα λιμάνια της Μεσογείου όπου εταιρείες ακόμα και αντίπαλες συνεργάζονται σε αυτόν τον τομέα.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter