Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενδιαφέρον Attica Group για εξαγορά στη Γαλλία

attica group big

Στην κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς στο πλαίσιο του διαγωνισμού πώλησης της ακτοπλοϊκής εταιρείας SNCM που είναι σε εξέλιξη προχώρησε ο όμιλος Attica Group, στο πλαίσιο ανάπτυξης των εργασιών της. Ενδιαφέρον για την απόκτηση της γαλλικής εταιρείας, η οποία έχει υπαχθεί στο αντίστοιχο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα της Γαλλίας, έχουν εκδηλώσει συνολικά πέντε επενδυτικά σχήματα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, πρόκειται για τη μεξικάνικη εταιρεία Baja Ferries, επικεφαλής της οποίας είναι ο Γαλλο-τυνήσιος επιχειρηματίας Daniel Berrebi, μια ομάδα επενδυτών που ηγείται ο πρώην πρόεδρος του Λιμανιού της Μασσαλίας, μια κορσικανική εταιρεία μεταφορών και τον Ελβετό επιχειρηματία Paul Moulia.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Attica Group στην παρούσα φάση επεξεργάζεται τα οικονομικά στοιχεία της SNCM, που παρέλαβε πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν τελικά υποβάλει δεσμευτική προσφορά καθώς υπάρχουν ακόμη πολλά πεδία που μένει να διευκρινιστούν, όπως για παράδειγμα ποιος θα καλύψει τα πρόστιμα με τα οποία βαρύνεται η γαλλική εταιρεία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η διαδικασία πώλησης της SNCM που έχει αναλάβει να «τρέξει» εκπρόσωπος του εμπορικού δικαστηρίου της Μασσαλίας είναι ακόμη στην αρχή και επισημαίνουν πως είναι νωρίς να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα για τη στάση που θα κρατήσει τελικώς ο όμιλος Attica στο συγκεκριμένο project.

Πηγές της Attica υπογραμμίζουν ότι ανεξάρτητα από την κατάληξη της παραπάνω υπόθεσης θα συνεχίσουν να αναζητούν νέες ευκαιρίες επέκτασης, αφού ο όμιλος έχει εξυγιανθεί οικονομικά μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Fortress Group και τις πιστώτριες τράπεζες.

Να σημειωθεί πως η SNCM εκτελεί δρομολογία στη Κορσική και στη Βόρεια Αφρική και απασχολεί περίπου 1.500 εργαζόμενους. Βασικός της μέτοχος είναι η Transdev, που ανήκει στον γαλλικό όμιλο Veolia, ο οποίος δραστηριοποιείται στη διαχείριση υδάτινων πόρων και απασχολεί 187.000 εργαζόμενους.

Πηγή: www.imerisia.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter