Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενημέρωση για το διαβήτη και μετρήσεις εν πλω στο Νήσος Μύκονος

hellenic seaways 7420

Η Hellenic Seaways, αποδεικνύοντας στην πράξη την ευαισθητοποίηση της για τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες, υλοποίησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενημερωτική πρωτοβουλία για το διαβήτη καθώς και σχετικές μετρήσεις εν πλω. Σε αυτό το πλαίσιο, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Διαβήτη, το τριήμερο 14-16/10 περισσότεροι από 300 επιβάτες που ταξίδευαν με το πλοίο Νήσος Μύκονος είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν σε δωρεάν μετρήσεις σακχάρου ενώ πολλαπλάσιος αριθμός ατόμων ενημερώθηκε για την πρόληψη του διαβήτη και έλαβε απαντήσεις σε σχετικά ζητήματα. Σημειώνεται ότι το Νήσος Μύκονος εκτελούσε τον δρομολόγιο Πειραιάς - Καβάλα, με ενδιάμεσους σταθμούς, την Σύρο, τη Μύκονο, την Ικαρία, τους Φούρνους, τη Σάμο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη και την Λήμνο.

Η Δράση με σύνθημα «Πάμε Αιγαίο για να αλλάξουμε το διαβήτη», που πραγματοποιούν η Hellenic Seaways σε συνεργασία με την Novo Nordisk Hellas και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια ταξιδεύοντας στο Αιγαίο με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού και στόχο την πρόληψη κατά του σακχαρώδους διαβήτη.

Φέτος, οι δύο εταιρείες, αποδεχόμενες πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου, επεξέτειναν τη δράση στο Βαθύ της Σάμου, όπου σε ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση στο Βαθύ, πολλοί κάτοικοι του νησιού έκαναν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, ενημερώθηκαν για τον διαβήτη και συζήτησαν με τους ειδικούς για τους τρόπους πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και ορθής διαχείρισης της νόσου.

Οι μετρήσεις σακχάρου αίματος κατά τη διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία της Aid Plus Care και της Ascensia Diabetes care.

Σημειώνεται ότι η Novo Nordisk Hellas και η Hellenic Seaways κατέκτησαν φέτος το χάλκινο βραβείο στα «Healthcare Business Awards “ για την δράση «Πάμε Αιγαίο!... για να αλλάξουμε το διαβήτη».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter