Τετ06262019

Last updateΤετ, 26 Ιουν 2019 7am

Παρουσίαση της CSIC για τα Scrubber στο «Scrubbers 360ο»

0scrubber

Το σύστημα καθαρισμού καυσαερίου (Exhaust Gas Cleaning System – EGCS), ευρύτερα γνωστό ως Scrubber, του Shanghai Marine Diesel Research Institute (SMDERI) που αντιπροσωπεύεται από την Glafcos Marine ΕΠΕ, παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης «Scrubbers 360ο» που διοργάνωσε ο κινεζικός κολοσσός CSIC, και επιμελήθηκε η Glafcos, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παράσχει μια οπτική 360 μοιρών σχετικά με το θέμα των Scrubbers ως εργαλείο για την επίτευξη των νέων ορίων εκπομπών θείου από τα πλοία.
Όπως είπε o κ. Λεωνίδας Δρίκος, Managing Director, Glafcos Marine, «αυτή τη στιγμή οι ναυτιλιακές εταιρείες πιέζονται να αποφασίσουν εγκαίρως για τη λύση που πρέπει να ακολουθήσουν, δηλαδή τη χρήση συμμορφούμενων καυσίμων ή την εγκατάσταση EGCS, και να απαντήσουν κατά πάσα πιθανότητα σε μία ακόμα πιο δύσκολη ερώτηση, σχετικά με τον κατασκευαστή EGCS που θα εμπιστευτούν».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το σύστημα Scrubber του SMDERI απαντά αξιόπιστα σε αυτές τις ανησυχίες
Συνεχίζοντας, ο κ. Δρίκος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πρότασης της CSIC/SMDERI, κάνοντας λόγο για «μία λύση αξιόπιστη, με υψηλή παραγωγική δυνατότητα αλλά και με εξίσου υψηλή ποιότητα, ευρωπαϊκού επιπέδου, που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την τεχνογνωσία του Κινέζου κατασκευαστή σε τεχνολογικό επίπεδο, με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους».
«Παρόλο που φαντάζει απλή, η τεχνολογία των scrubbers παρουσιάζει σημαντικές επιστημονικές, τεχνικές και μηχανολογικές προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες», σημείωσε από την πλευρά του ο Δρ Γεώργιος Σκεύης, Επικεφαλής Ερευνητής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η ελληνική κοινότητα Έρευνας & Ανάπτυξης, σε στενή συνεργασία με την ελληνική και τη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία, μπορεί να προσφέρει καινοτόμες λύσεις για την προσαρμογή και βελτιστοποίηση των συστημάτων scrubbers από άποψη αυξημένης αποτελεσματικότητας, μείωσης των εκπομπών θείου, αλλά και μειωμένου κεφαλαιακού και λειτουργικού κόστους».
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Αντώνης Βούρδαχας, Principal Vessel Performance Analyst, ABS, επισήμανε ότι «η επερχόμενη εφαρμογή του νέου παγκόσμιου κατώτατου ορίου εκπομπών θείου από το 2020 συνοδεύεται από μία αβεβαιότητα που δημιουργεί αναστάτωση στη ναυτιλιακή κοινότητα, η οποία αντιμετωπίζει ήδη σημαντικές προκλήσεις στην παγκόσμια αγορά. Ωστόσο, οι εξελίξεις στην τελευταία, 73η Σύνοδο της Επιτροπής Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος MEPC, ενδέχεται να βοηθήσουν: υπάρχουν πολλές πιθανές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτιλιακές, αλλά τα scrubbers βρίσκονται για πολλούς στην κορυφή της λίστας, κυρίως χάρη στα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματά τους».
Ο κ. Λουκάς Κανιάρος, εκ μέρους της ναυτιλιακής εταιρείας CHANDRIS, σχολίασε ότι «ο νέος κανονισμός για τις εκπομπές θείου από τα πλοία επιτρέπει τη χρήση εναλλακτικών μεθόδων συμμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένων των scrubbers», ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις, καθώς όπως εκτίμησε «χρησιμοποιώντας τέτοιες μεθόδους δεν θα υπήρχε ουσιαστικός περιορισμός της περιεκτικότητας σε θείο του χρησιμοποιημένου καυσίμου». Ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα «τεχνικά ζητήματα που ανακύπτουν και μερικές σημαντικές ανησυχίες που εμπλέκονται κατά την επιλογή ενός scrubber».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter