Παρ03222019

Last updateΠαρ, 22 Μαρ 2019 9pm

Απενεμήθησαν οι υποτροφίες της HELMEPA

helmepa

Ακόμη 5 νέοι επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να «κυνηγήσουν» τα όνειρα τους πραγματοποιώντας μεταπτυχιακές σπουδές το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, ως υπότροφοι της ΗΕLMEPA. Οι νέοι υπότροφοι προστίθενται στους 32 νέους και νέες, που από το 1998 έχουν λάβει υποτροφίες της ΗΕLMEPA για ναυτιλιακές και περιβαλλοντικές σπουδές σε γνωστά πανεπιστήμια σε Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Καναδά, Γαλλία και Ελλάδα.


Οι υποτροφίες, συνολικού ύψους €45.000, απονέμονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της HELMEPA για μονοετείς μεταπτυχιακές σπουδές. Φέτος υποβλήθηκαν 34 υποψηφιότητες, όλες υψηλού επιπέδου, τις οποίες μελέτησε το Συμβούλιο και απονέμει τις παρακάτω υποτροφίες τιμώντας τη μνήμη σημαντικών για τη HELMEPA προσωπικοτήτων: Την υποτροφία «Γιώργου Π. Λιβανού» στον κ. Νικόλαο Βουτυράκο, αριστούχο απόφοιτο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, για μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (ΜΠΣ) LLM Master of Law με εξειδίκευση International Maritime Arbitration στο University of Cambridge. Την υποτροφία «Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου», στις αποφοίτους του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ: Αφροδίτη Γρηγοροπούλου, για ΜΠΣ Ecology, Environmental Management and Restoration στο University of Barcelona, Ελισάβετ Παπάλου της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του ΠΑ.ΠΕΙ. για ΜΠΣ Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, και Παναγιώτα Ιωαννίδου της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου για δια-τμηματικό ΜΠΣ Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού, στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Την υποτροφία Σταύρου Νταϊφά, ευγενική χορηγία της κας Ειρήνης Στ. Νταϊφά, Γενικής Γραμματέως του Διοικητικού Συμβουλίου της HELMEPA, στην Αλεξία Σαντουριάν, αριστούχο απόφοιτο του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ., για MSc Marine Technology στο Newcastle University.
Με ανακοίνωσή της η HELMEPA ευχαρίστησε τους 32 υποψηφίους για το ενδιαφέρον τους, και συνεχάρη θερμά τους νέους υποτρόφους ευχόμενη σε όλους υγεία και καλή επιτυχία στα σχέδια τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter