Σαβ06242017

Last updateΣαβ, 24 Ιουν 2017 10am

Πρόταση ναυτιλιακών φορέων στον ΙΜΟ για μείωση των εκπομπών Co2

Shipping emissions general 2 e1437048278761 620x330Πρόταση στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, με στόχο τη σημαντική μείωση των εκπομπών Co2 στον παγκόσμιο ναυτιλιακό τομέα, κατέθεσαν η BIMCO, η Intercargo, το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και η Intertanko.

Ιαπωνία: Σκέψεις για νομοθεσία υπέρ της εμπορικής φαλαινοθηρίας

iaponia falainothiria falainesΤο ιαπωνικό κοινοβούλιο εξετάζει ένα νομοσχέδιο για την επαναφορά και στήριξη της εμπορικής φαλαινοθηρίας. Το νομοσχέδιο αυτό καθορίζει τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή της φαλαινοθηρίας επιστημονικής έρευνας με σταθερό και συνεχή τρόπο, προκειμένου να διεξαχθεί στη συνέχεια εμπορική φαλαινοθηρία.

Έκρηξη φυτοπλαγκτού έβαψε τιρκουάζ τον Βόσπορο

A65C38416C006D532756316792E637F2Όχι, δεν είναι αποτέλεσμα του μεγάλου σεισμού στο Αιγαίο, όπως έσπευσαν να υποθέσουν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: το τιρκουάζ, γαλακτερό χρώμα που έχουν πάρει τις τελευταίες μέρες τα νερά του Βοσπόρου είναι συνηθισμένο βιολογικό φαινόμενο.

Η INTERMEPA τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

intermepalogoΗ Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-INTERMEPA συνεδρίασε την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Metropolitan στην Αθήνα, με αφορμή την 35η επέτειο της HELMEPA.

Επενδύσεις σε zero-carbon technologies

espo logo.jpg«Αφοσιωμένος» στην πολιτική ελαχιστοποίησης των αέριων ρύπων στα λιμάνια- μέλη του ήταν και παραμένει ο ESPO, κάτι που κατέστη για μία ακόμη φορά σαφές στην πρόσφατη σύνοδο της Βαρκελώνης με θέμα “Ports in a changing Climate, a Changing world”.

Σταθερή η ρότα του ICS για τα shipping emissions

Shipping emissions general 12Σταθερή ρότα φαίνεται να κρατά το International Chamber of Shipping (ICS) όσον αφορα στα shipping emissions παρά τη εκτροπή των ΗΠΑ στα θέματα που έχουν προσδιοριστεί στη σύνοδο των Παρισίων.

Εορτάστηκαν στο ΝΟΕ τα 35 χρόνια της HELMEPA

666666666imagesΣτην ασφυκτικά γεμάτη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Ναυτικού Ομίλου Πειραιώς (ΝΟΕ)παρουσία επωνύμων στελεχών της ναυτιλίας εορτάστηκε απόψε στο πλαίσιο ειδικής τελετής η συμπλήρωση των 35 χρόνων από της δημιουργίας-ιδρύσεως της HELMEPA παρουσία των προέδρων της ΕΕΕ και του ΝΕΕ αλλά και της ηγεσίας του ΥΝΝΠ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha