Σαβ11182017

Last updateΣαβ, 18 Νοε 2017 12pm

«Επιταχύνουν» τις συνενώσεις τα νέα ναυτιλιακά καύσιμα

rypoi naftilia 057288Ορατό είναι το ενδεχόμενο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες συνενώσεων ναυτιλιακών επιχειρήσεων του τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και όχι μόνο εξ αιτίας των κανονισμών που αναμένεται να ισχύσουν προσεχώς για καθαρότερα ναυτιλιακά καύσιμα.

Τα ΕΛΠΕ παίρνουν το περιβάλλον στα... χέρια τους

elpe 5353Υψηλά στάνταρντ ασφαλείας για τα πλοία που μεταφέρουν τα καύσιμά τους θέτουν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), και στο πλαίσιο αυτό σκοπεύουν σταδιακά, από το 2018, να εφαρμόσουν ένα σύνολο ενεργειών, διαδικασιών και πρωτοπόρων συστημάτων, που θα οδηγήσουν σε αναβάθμιση όλων των σχετικών με τις θαλάσσιες μεταφορές δραστηριοτήτων.

Συμπληρώνει 24 χρόνια δράσης η Παιδική HELMEPA

0765 Π. ΧελμέπαΧθες , 10 Νοεμβρίου 2017, εορτάστηκαν 24 χρόνια ζωής του προγράμματος Παιδική HELMEPA.

Δίνει χρόνο η Ε.Ε. στον ΙΜΟ για περιορισμό των αερίων ρύπων

rypoi ploiwn 1Μέχρι το 2023 θα περιμένει τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφασίσει μέτρα περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα πλοία που θα εντάσσονται στο πλαίσιο στόχων που έχει θέσει για το Κλίμα η συμφωνία του Παρισιού.

Επενδύει στο CO₂ το λιμάνι του Ρότερνταμ

0002 CO2Περιβαλλοντικές ευαισθησίες μεν κερδοφόρες δε. Κάπως έτσι οι ηγεσία του λιμανιού του Ρότερνταμ ξεκίνησε συνεργασία με τον προμηθευτή φυσικού αερίου Gasunie και την EBN προκειμένου να αναπτυχθεί η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για την δέσμευση από παραγωγές της χημικής βιομηχανίας και όχι μόνο διοξειδίου του άνθρακα (CO₂ ) ,

Αύριο ξεκινά η 34η ερευνητική αποστολή της Κίνας στην Ανταρκτική

022Αρκτική πλοίοΤο κινεζικό ερευνητικό παγοθραυστικό πλοίο Xuelong θα αναχωρήσει αύριο για την 34η ερευνητική αποστολή των Κινέζων στην Ανταρκτική. Στο σκάφος θα επιβαίνει μια ομάδα 334 ατόμων, σύμφωνα με τον Γιανγκ Χουιγκέν, επικεφαλής του Κινεζικού Ινστιτούτου Ερευνών των Πόλων και αρχηγού της ομάδας.

Η Νάξος τελευταίος σταθμός της εκστρατείας HELMEPA-Lloyd’s Register Foundation

008483Στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα τη Νάξο ολοκληρώνεται η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες», που πραγματοποίησε η HELMEPA μεταξύ 2014-2017 σε 14 περιοχές της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF) *.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha