Παρ07212017

Last updateΠαρ, 21 Ιουλ 2017 7am

«Ιπτάμενες μύτες» επιστρατεύει η Δανία

dania limani 555Υπερευαίσθητες οσφρητικές συσκευές που θα είναι προσαρτημένες σε drones αλλά και ελικόπτερα επιστρατεύει η Δανία στο πλαίσιο σχεδίου επιτήρησης για την τήρηση των προβλεπόμενων για τους εκ πλοίων προερχόμενους άεριους ρύπους.

Κομισιόν προειδοποιεί Ελλάδα για τη χωροταξία της θάλασσας

FC049C9D25729B608CD1CB8B4EBFAC1CΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί την Ελλάδα για παραπομπή στο Ευρωδικαστήριο λόγω της μη λήψης μέτρων για τη χωροταξία της αλιείας, των υδατοκαλλιεργειών, των υπεράκτιων αιολικών πάρκων και άλλων χρήσεων.

Μείωση GHG: Ποιος θα πληρώσει

Shipping emissions general 12«Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες λένε αναλυτές που παρακολουθούν «από κοντά» τις συζητήσεις, και σε επίπεδο ΙΜΟ, για τη μείωση των Greenhouse Gas emissions (GHG) από την παγκόσμια ναυτιλία.

Προδιαγραφές για υβριδικές προώσεις από το BV

CRUISE 2Ένα νέο class notations που αφορά στις υβριδικές προώσεις συμπεριλαμβανομένων των power management (PM), power back-up (PB) και zero emission (ZE) standards για ηλεκτρικές και υβριδικές προώσεις.

Στην GIA ο Όμιλος Grimaldi

Grimaldi logo 7Σύμβαση με τον IMO υπέγραψε στις 6 Ιουλίου 2017 ο Όμιλος Grimaldi, μέσω της οποίας συμμετέχει στη νέα παγκόσμια βιομηχανική συμμαχία (GIA), που υποστηρίζει τη μετάβαση της ναυτιλίας και των συναφών βιομηχανιών προς ένα μέλλον περιβαλλοντικά φιλικότερο με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

«Πράσινες» συζητήσεις...

AAEAAQAAAAAAAAP7AAAAJGEyNTg1NDhkLWRhZDctNGI4Ny04NDc5LTJhODg5NTJkMWU0MQΥβριδικές προώσεις, βιοκαύσιμα, LNG, αλλά και μειωμένες ταχύτητες. Όταν αυτά έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων για την συμμετοχή του τομέα της κρουαζιέρας στη μείωση των αέριων ρύπων.

Διαχείριση θαλασσίου έρματος: O Κανονισμός δεν πρέπει να στρεβλώνει τους ισότιμους όρους ανταγωνισμού της αγοράς

Intercargo 888Ικανοποιημένη για την έναρξη ισχύος της σύμβασης για τη διαχείριση θαλασσίου έρματος, δηλώνει η INTERCARGO, ενόψει της επερχόμενης συνεδρίασης της Επιτροπής Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, που έχει προγραμματιστεί στις 3-17 Ιουλίου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha