Σαβ10202018

Last updateΣαβ, 20 Οκτ 2018 7pm

SeaNation790X90

Νέα Υόρκη: Αναστέλλονται οι εργασίες στον Αγ. Νικόλαο στο Ground Zero

091AgNiko

Αναστέλλονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα έργα κατασκευής του Ναού του Αγ. Νικολάου στο σημείο «Σημείο Μηδέν» στην Νέα Υόρκη μετά από την καταγγελία της σύμβασης στην οποία προέβη η κατασκευάστρια εταιρεία Skanska.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιτελείς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής έλαβαν το πρωί της ημέρας εορτής του Αγίου Νικολάου την καταγγελία της σύμβασης καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία δηλώνει ότι δεν έχει τηρηθεί το συμβόλαιο και οι όροι της πληρωμης.

Η εταιρία σημειώνει ότι « θα διεκδίκησει τις οφειλές από την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής σύμφωνα με τα συμβόλαια 1215033-022 που υπεγράφησαν μεταξύ τους «με κάθε μέσο» αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη. Καλεί δε τους επιτελείς της Αρχιεπισκοπής «να πάρουν από τον χώρο, σε συνεννόηση με τα συνεργεία τους, οτιδήποτε έχουν στο κτήριο και χρειάζεται φυλαξη».

Ο Ναός που βρίσκεται στο σημείο όπου έπεσαν οι δίδυμοι πύργοι αποτελεί μια πολυδάπανη κατασκευή για την οποία ήδη έχουν διατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, 40 εκατομμύρια ενώ χρειάζονται αλλά 40. Μάλιστα κατασκευάζεται με σχέδια του γνωστού αρχιτέκτονα Καλατραβα.
Πηγή: tovima.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter