Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

O Σόϊμπλε θυμήθηκε πάλι τους έλληνες εφοπλιστές!

soimple

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Σόϊμπλε κατά της ελληνικής ναυτιλίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο την Πέμπτη και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σόιμπλε τον κατηγόρησε ότι «εξελέγη με την υπόσχεση να καταργήσει τα φορολογικά προνόμια για τους εφοπλιστές αλλά τίποτα δεν έγινε».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους Έλληνες πολίτες, ενώ επέρριψε ευθύνες στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο, όπως είπε, με ή χωρίς την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του.

Όπως τόνισε, εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει υπό τις ισχύουσες προϋποθέσεις συμμετοχής σε ένα σταθερό νόμισμα με χαμηλά επιτόκια, τότε πρέπει να θέσει την οικονομία και τον κρατικό της μηχανισμό σε κατάσταση που να διασφαλίζει αυτήν την παραμονή μακροχρόνια.

Επεσήμανε εξάλλου ότι έχουν γίνει πολλά αλλά όχι αρκετά, ενώ επανέλαβε ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα βρίσκονται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, επέμεινε ότι «πρέπει να λειτουργήσουμε στο πλαίσιο της συνθήκης της Λισαβόνας», υπενθυμίζοντας ότι η συγκεκριμένη συνθήκη απαγορεύει την ανάληψη χρέους μιας χώρας από μία άλλη χώρα.

Μαξίμου: Οι ευθύνες Σόιμπλε έχουν καταγραφεί ιστορικά

«Οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Όπως σημείωσαν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, «δεν έχει κανένα νόημα ο κ. Σόιμπλε να προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες του σε άλλους».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter