Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μεϊμαράκης: Τόσο το κόμπλεξ απέναντι στον εφοπλισμό;

baggelis meimarakis 80i deth

Ειδική αναφορά στη ναυτιλία έκανε στη διάρκεια της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε επίθεση στον Σύριζα επισημαίνοντας ότι αντιμετώπισε τον εφοπλισμό με κόμπλεξ.

«Σε ότι αφορά τη ναυτιλία, η ηγετική θέση της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ανάγκη να συνδυαστεί με την ανάπτυξη ενός δραστήριου ναυτιλιακού κέντρου στη χώρα μας» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Μου κάνει εντύπωση και θέλω να πω δημοσίως αυτό που άκουσα από τον εφοπλισμό ότι ο αρμόδιος Υπουργό ούτε καν τους δέχτηκε. Τόσο το κόμπλεξ απέναντι στον εφοπλισμό; Τόσο το κόμπλεξ απέναντι σε αυτούς, στον κόσμο της ναυτιλίας, ο οποίος προσφέρει στην εθνική οικονομία πάρα πολλά; Εμείς μαζί με τον κόσμο της ναυτιλίας θα προχωρήσουμε στην αναζήτηση και την παροχή καταλλήλων κινήτρων που θα βοηθήσουν στην προσέλκυση κεφαλαίων και θα τονώσουν την απασχόληση».

Γενικότερα στην ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης μιας εθνικής ομάδας διακυβέρνησης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως και εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στην 80ή ΔΕΘ, παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μεϊμαράκης παρουσίασε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είπε ότι θα πρέπει να μετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης, «μιας που ο ίδιος υπέγραψε το μνημόνιο».

Οι αποφάσεις των Ελλήνων την Κυριακή των εκλογών θα κρίνουν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης αρχικά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνα πειράματα» που κόστισαν στη χώρα. Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι κίνδυνοι δεν έχουν ξεπεραστεί. «Ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα» ανέφερε και αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό του εξηντάευρου».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα και έκανε λόγο για «συννεφάκι υποσχέσεων» του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πέρσι στη ΔΕΘ. «Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, ούτε είπαμε, ούτε θα το πούμε ποτέ, κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα δεν πρόκειται να μοιράσουμε, μόνο αλήθειες», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο κ. Μεϊμαράκης περιέγραψε το πρόγραμμα της Ν.Δ. για επανεκκίνηση οικονομίας και στάθηκε στην ανάγκη για ευρύτερες συνεργασίες. Επεσήμανε ότι στόχος είναι να έρθουν επενδύσεις και δουλειές, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να καταρτιστεί και ένας προϋπολογισμός δημοσιονομικά πειθαρχημένος που, όπως εξήγησε, θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη.

«Από την επομένη των εκλογών πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε επενδύσεις, να ανοίξουν θέσεις εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και παρατήρησε πως αυτή είναι μια βασική διαφορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Εμείς φέρνουμε δουλειές, εκείνοι διώχνουν».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε για την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τη στήριξη του εθνικού συστήματος Υγείας, την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι η ομάδα εθνικού σχεδιασμού θα δημιουργηθεί άμεσα εφόσον η Ν.Δ. είναι πρώτο κόμμα και θα καταρτίσει το νέο σύμφωνο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης που θα κινηθεί σε επτά άξονες:

-Οι αλλαγές που προβλέπει η νέα συμφωνία για την αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης, την ενίσχυση της ρευστότητας, την επανεκκίνηση της οικονομίας και το νέο επενδυτικό περιβάλλον.
-Η οριστική λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους.
-Εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
-Ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία του κράτους.
-Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
-Εξωτερική πολιτική και άμυνα.
-Μεταρρύθμιση με αναθεώρηση του Συντάγματος και να βρεθεί μια διάταξη ώστε να μην διαλύεται συνεχώς η Βουλή, με μίνιμουμ τριετή θητεία της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεσμεύτηκε να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές εκλογές οι απόδημοι, να υπάρξει σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και να δημιουργηθούν ΚΕΠ σε κάθε υπουργείο.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε αναφορά και στα θέματα της Θεσσαλονίκης και τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της επέκτασης του μετρό στην Καλαμαριά.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, πρώην υπουργοί και υποψήφιοι βουλευτές.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter