Παρ05242019

Last updateΠαρ, 24 Μαϊ 2019 8pm

Σκανάρισμα εμπορευματοκιβωτίων: «Αδύνατο» το 100% λένε στις ΗΠΑ

limani ameriki-eborevmatokibotia

Προβληματισμού συνέχεια στις ΗΠΑ για το εύρος των ελέγχων των εν δυνάμει «ύποπτων» εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια που απασχολεί την τελευταία διετία και πλέον τις αρχές ασφαλείας και όχι μόνο.

Με τα εξοπλιστικά προγράμματα να τρέχουν για συσκευές ανίχνευσης κάθε πιθανής απειλής μεταφερόμενης εντός εμπορευματοκιβωτίων ο προβληματισμός των φορέων πλέον έχει να κάνει με τις καθυστερήσεις που σημειώνονται και οι οποίες υπολογίζεται ότι θα γίνουν μεγαλύτερες αν οι αρχές αποφασίσουν οριστικά να ελέγξουν το 100% των εμπορευματοκιβωτίων που διακινούνται από τα Αμερικανικά λιμάνια αλλά και εκείνα που εισέρχονται από τον Καναδά.

Πάντως δεν είναι και λίγοι οι φορείς που υποστηρίζουν ότι πλέον είναι αδύνατο να συμβαίνουν έλεγχοι στο 100% του όγκου με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Την περασμένη διετία μία σειρά μέτρων είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις ενώ στο παρελθόν είχαν διεξαχθεί συζητήσεις και με Ευρωπαϊκά λιμάνια για τη δημιουργία ειδικών χώρων εναπόθεσης εμπορευματοκιβωτίων με προορισμό τις ΗΠΑ με στόχο να συμβαίνει ένας πρώτος έλεγχος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter