Σαβ05262018

Last updateΣαβ, 26 Μαϊ 2018 12pm

poseidonia 2018

Υπογραφή του ΠΔ για τη χρήση του LNG ως καυσίμου στη Ναυτιλία

0LNGΥπεγράφη το ΠΔ για τη χρήση του LNG ως καυσίμου στη Ναυτιλία.

Στα 9,14 δισ. ευρώ ανήλθε το ναυτιλιακό συνάλλαγμα

0nautilia sinallagma Η συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στη χώρα μας είναι πολύπλευρη και δεν περιορίζεται μόνο στη εισροή ναυτιλιακού συναλλάγματος, που το 2017 άγγιξε τα 9,14 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά περιλαμβάνει έμμεσες οικονομικές επενδύσεις, καθώς και ευκαιρίες απασχόλησης.

Η DMCA παρουσιάζει την κινητήριο δύναμη της οικονομίας του Ντουμπάι στα Ποσειδώνια 2018

0DMCAΜε τον τομέα της ναυτιλίας να αυξάνει συνεχώς και σταθερά τη συνεισφορά του στην οικονομία του Ντουμπάι, το οποίο καθιερώνεται ως ένα από τα πλέον ανταγωνιστικά ναυτιλιακά κέντρα παγκοσμίως, η Dubai Maritime City Authority (DMCA) βάζει πλώρη για να δώσει δυναμικό «παρών» στα Ποσειδώνια 2018, το σημαντικότερο γεγονός στον τομέα της ναυτιλίας παγκοσμίως, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου στο Athens Metropolitan Expo.

Θ. Βενιάμης :“Το 2018 βρίσκει τη ναυτιλία μας να διατηρεί ακάθεκτη τα υψηλά ποσοστά πλοιοκτησίας στη διεθνή ναυτιλιακή κατάταξη”

0Βενιαμ« Το προηγούμενο έτος, αν και παρατηρήθηκαν πολλές διακυμάνσεις στις ναυλαγορές, η μεγάλη, σε διάρκεια και ένταση, ναυτιλιακή ύφεση φάνηκε να φθάνει στο τέλος της.

Τριμερής ναυτιλιακή συνεννόηση Ελλάδας Κύπρου Μάλτας

0τριμερήςΠραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λευκωσία η 6η Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Μάλτας, με συμμετοχή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, που συνοδευόταν από υπηρεσιακά στελέχη ΥΝΑΝΠ.

«Χάος» μπορεί να φέρουν τα νέα καύσιμα στη ναυτιλία

Esben Poulsson 16x9«Χάος» είναι η λέξη που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του International Chamber of Shipping Esben Poulsson (στη φωτογραφία) για να περιγράψει την κατάσταση που θα δημιουργηθεί στη ναυτιλία μετά την 1η Ιανουαρίου 2020 με την εισαγωγή των νέων καυσίμων 0,5% θείου, αν στο μεταξύ δεν επιλυθούν ορισμένα προβλήματα.

Επενδύσεων συνέχεια για το Meyer Turku

0ΤούρκουΜε το βιβλίο παραγγελιών (orderbook) να έχει ήδη από εγγραφές εισέλθει στο 2024 το ναυπηγείο Meyer Turku συνεχίζει τις επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ