Τετ09202017

Last updateΤετ, 20 Σεπ 2017 11pm

Η Postlane απέσυρε την πρόταση εξαγοράς των ναυπηγείων Σύρου

naupigeia sto neorio surouΜε μια κατατεθειμένη προσφορά, αυτή του ομίλου Onex του Πάνου Ξενοκώστα, έχει μείνει η κυβέρνηση για τα ναυπηγεία Σύρου. Χθες ο δεύτερος ενδιαφερόμενος, η Postlane Partner’s, με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ομίλου Νεώριον Νίκο Ταβουλάρη, η οποία κοινοποιείται και προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς, ξεκαθαρίζει ότι αποσύρει την πρότασή της.

Υπό αναμόρφωση το θεσμικό πλαίσιο για τα ρυμουλκά λιμένα

000000 tug boatΜε πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή έχει συσταθεί Ομάδα Εργασίας για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των Ρ/Κ Λιμένα, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό του στόλου των Ρυμουλκών.

Τεχνολογίες για αυτόνομα πλοία ενέκρινε το Lloyd’s Register

ploio kampinaΜπορεί το θέμα της έλλειψης νομικού πλαισίου σε επίπεδο ΙΜΟ να δημιουργεί ζήτημα ως προς τον χρόνο πλήρους δράσης των αυτόνομών πλοίων ωστόσο ο Lloyd’s Register ενέκρινε cyber συστήματα που θα τοποθετηθούν επί των πλοίων.

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΒΕΠ-ΕΕL για τα Logistics

MOU EBEP EELΣτο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με γνώμονα κοινούς στόχους και όραμα και με βασικό σκοπό την προώθηση δράσεων ενίσχυσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών Logistics, δύο φορείς με μακρά και γόνιμη συνεργασία, η Ελληνική Εταιρεία LOGISTICS και το Ε.Β.Ε.Π., εκπροσωπούμενοι από τους Προέδρους τους κ. N. Ροδόπουλο και κ. Β. Κορκίδη, αντίστοιχα, υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

Πλήρωμα της Danaos Shipping ανακάλυψε ναρκωτικά στο πλοίο και τα παρέδωσε στις αρχές!

dimitris cMε ανακοίνωση της η DANAOS SHIPPING CO LTD διευκρινίζει τι συνέβη με την υπόθεση των 120 κιλών κοκαΐνης που βρέθηκε σε πλοίο της.

Στην Κατεχάκη «γυρίζει» το Λιμενικό!

87Λιμενικό ΣώμαΣτην Κατεχάκη «γυρίζει» το Λιμενικό ...

Χαρτογράφηση επιχειρήσεων παραγωγής ναυτιλιακού- ναυπηγικού εξοπλισμού στην Ελλάδα από τον DNV GL Hellas A.E

dnv gl BIG 2Σύμφωνα με την από 02/08/2017 απόφαση υπ’ αριθμόν διαδικτυακής ανάρτησης μητρώου 17SYMV001792904, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής / Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ανέθεσε στον DNV GL Hellas A.E. έργο που αφορά στην αποτύπωση και ανάλυση του χώρου επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ναυτιλιακού και ναυπηγικού εξοπλισμού στην Ελλάδα. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ταμείο Συνοχής (ΤΣ) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Τεχνική Βοήθεια 2014-2020».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha