Σαβ11182017

Last updateΣαβ, 18 Νοε 2017 12pm

Εκτεθειμένοι οι «μικροί» λόγω... ψηφιοποίησης

iContainers.57583991793beΕκτεθειμένοι απέναντι στον ανταγωνισμό κινδυνεύουν να μείνουν όσοι από την αλυσίδα των logistics (συνδυασμένες μεταφορές) δεν επενδύσουν εγκαίρως στην ψηφιακή τεχνολογία αλλά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τετραπλασιάστηκαν φέτος οι παραγγελίες σε νεότευκτα bulk carriers

stahlΟι παραγγελίες νεότευκτων πλοίων bulk carriers τετραπλασιάσθηκαν το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ρότα προς Ανατολάς λόγω… χρηματοδότησης

efoplistes forologiaΡότα προς Ανατολάς φαίνεται ότι σχεδιάζουν να χαράξουν πολλές ναυτιλιακές εταιρίες καθώς διαγράφεται στο ναυτιλιακό ορίζοντα η πρόθεση των κέντρων ναυτιλιακής χρηματοδότησης να μετεγκατασταθούν σε ασιατικές πρωτεύουσες που αναδύονται στο ναυτιλιακό τομέα.

Ρότα προς την ψηφιακή εποχή χαράζουν οι Ασιατικές ναυτιλιακές

Inna KuznetsovaΡότα προς την ψηφιακή εποχή χαράζουν οι Ασιατικές ναυτιλιακές εταιρίες σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν δια στόματος της προέδρου του INTTRA Inna Kuznetsova.

Οι Έλληνες που «επένδυσαν» στις πτωχεύσεις ναυτιλιακών

aggeliki fragkouΗ Navios Maritime Partners της Αγγελικής Φράγκου και η Capital Maritime and Trading του Βαγγέλη Μαρινάκη περιλαμβάνονται μεταξύ των ναυτιλιακών εταιρειών που επένδυσαν αρκετά εκατομμύρια δολάρια σε αγορές πλοίων από πλειστηριασμούς τραπεζών. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία αποτιμήσεων Vesselsvalue, στη διάρκεια του 2017 πλοιοκτήτες με έδρα τις ΗΠΑ και Έλληνες εφοπλιστές πρωταγωνίστησαν στην αγορά πλοίων από εταιρείες που βρέθηκαν σε κατάσταση distress.

Βολές κατά ριπάς…

aktoploia pno 44354Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση- σχολιασμός στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του σχεδίου νόμου που έφερε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απο τις παραγωγικές τάξεις.

Διμερής συνάντηση ΥΝΑΝΠ με τον πρέσβη της Μάλτας

00345 MaltaΤον πρέσβη της Μάλτας στην Ελλάδα κ. Joseph Cuschieri, συνάντησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha