Κυρ05282017

Last updateΚυρ, 28 Μαϊ 2017 9am

Σε Ελλάδα και Σερβία επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις οι Κινέζοι

neos provlitas olp 35353Ελλάδα και Σερβία παρουσιάζουν για τους Κινέζους μεγαλύτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις, έναντι των άλλων γειτονικών χωρών της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας, είπε ο ερευνητής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων «Clingendael» της Ολλανδίας, Frans Paul Van Der Putten, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου «Balkans & Black Sea Cooperation Forum», οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται σήμερα στις Σέρρες.

Αναζητούνται άμεσες λύσεις για την Πλοηγική

1 ploigidaΣτραμμένο το βλέμμα στην ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από την οποία προσδοκούν άμεσες λύσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την Πλοηγική Υπηρεσία στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν οι χρήστες των εγκαταστάσεών του τόσο του εμπορικού όσο και του τμήματος που είναι αφιερωμένο στην κρουαζιέρα.

Κερδοφόρο το τρίμηνο για την StealthGas

Vafias ΧΚέρδη 2 εκατ. δολαρίων σημείωσε το α’ τρίμηνο του 2017 η Stealthgas συμφερόντων Χάρη Βαφειά, ξεπερνώντας το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016 όπου είχε καταγράψει κέρδη 600.000 δολαρίων.

Πέθανε ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Γουλανδρής

goulandris alexΈφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα, ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Γουλανδρής.

Στον ορίζοντα τα 25άρια;

Samsung Heavy Industries Swings to Full Year LossΕπανέρχονται στο προσκήνιο οι συζητήσεις περί της πιθανότητας ναυπήγησης ακόμη μεγαλύτερων, σε μεταφορική ικανότητα TEU’s , πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ένα drone επιθεωρητής

3DR Robotics Drone Cockatoo Island Sydney THE F 2 640x420Ένα υποβρύχιο drone το οποίο θα έχει την δυνατότητα να εκτελεί εξειδικευμένες επιθεωρήσεις στα ύφαλα πλοίων αλλά και να καταγράφει τα σχετικά στοιχεία έκανε την εμφάνισή του στη διεθνή αγορά από την Blueye Robotics σε συνεργασία με το Norwegian University of Science and Technology’s Centre for Autonomous Marine Operations and Systems.

Στρατηγική συμφωνία μεταξύ COSCO και Qingdao

Qingdao port1Στρατηγικής σημασίας συμφωνία υπέγραψαν προ ημερών η COSCO και το λιμάνι του Qingdao με στόχο την ανάπτυξη των λιμενικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που αφορά τον θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha