Σαβ07202019

Last updateΠαρ, 19 Ιουλ 2019 11pm

Εξοπλίστηκε με ένα προσομοιωτή γέφυρας η ΑΕΝ Ασπροπύργου

0aen d 0

Παρουσιάστηκε επίσημα νωρίτερα σήμερα παρουσία της ηγεσίας του ΥΝΝΠ ο προσομοιωτής γέφυρας της ΑΕΝ Ασπροπύργου.

Πρόκειται για εξοπλισμό που θα δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές της ΑΕΝ να εξοικειωθούν με χειρισμούς πλοίων σε όλες τις συνθήκες καθώς ο προσομοιωτής παρέχει αυτές τις δυνατότητες. Ειδικότερα ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης εγκαινίασε την αίθουσα Προσομοιωτή Γέφυρας, τον οποίον δώρισε στην ΑΕΝ Ασπροπύργου η εταιρία Golden Step ΕΠΕ . Κατά την ομιλία του, ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Με μεγάλη μου χαρά αντικρίζω τα αυριανά στελέχη της Εμπορικής μας Ναυτιλίας. Εκείνες και εκείνους που θα παραλάβουν τη σκυτάλη από τους σκληρά εργαζόμενους της θάλασσας και θα κρατήσουν ψηλά την ελληνική σημαία σε όλους τους ωκεανούς, σε όλα τα πελάγη.Τα προβλήματα στο χώρο της ναυτιλίας είναι υπαρκτά. Πολλές είναι όμως και οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας, προκειμένου να πετύχουμε την περαιτέρω ενίσχυση της ναυτιλίας μας, μέσα σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό επιχειρηματικά περιβάλλον. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θεωρεί ότι ο τομέας της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των στελεχών της Εμπορικής Ναυτιλίας, αποτελεί σημαντικό μέγεθος για την ανάπτυξη της ναυτιλίας και για την ασφαλή ναυσιπλοΐα. Η κυβέρνησή μας και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ειδικότερα, έχουν προχωρήσει από τον Ιανουάριο του 2015 σε συγκεκριμένα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μέχρι να μας αναθέσει ο λαός την εντολή διακυβέρνησης, το 80 % των εκπαιδευτικών στις παραγωγικές Σχολές του Εμπορικού Ναυτικού, ήταν ωρομίσθιοι. Από τότε προχωρήσαμε μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και με περιορισμένες τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας και του προϋπολογισμού του υπουργείου μας κατά συνέπεια, σε 20 προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών ενώ τις επόμενες ημέρες, ύστερα και από τις εισηγήσεις των Εκλεκτορικών Σωμάτων, θα προσληφθούν άλλοι 12 εκπαιδευτικοί. Προχωρήσαμε παράλληλα σε τροπολογία και το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί το νέο οργανόγραμμα, με το οποίο αυξάνονται κατά 102 οι μόνιμες θέσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν και οι σχετικές προσλήψεις. Προχωράμε τις επόμενες ημέρες στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να εκσυγχρονισθούν ο εσωτερικός κανονισμός και ο κανονισμός σπουδών. Το υπάρχον πλαίσιο που λειτουργεί από το 2000, δημιουργεί πλέον δυσλειτουργίες και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες τόσο των σπουδαστών όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναγνωρίσω τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για την επίτευξη των προαναφερόμενων στόχων οι προκάτοχοί μου, οι κύριοι Παναγιώτης Κουρουμπλής και Θεόδωρος Δρίτσας. Μετά από οκτώ σκληρά χρόνια λιτότητας που έθεσαν στο περιθώριο μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και τραυμάτισαν σοβαρά την οικονομία και τις κρατικές δομές, γυρίζουμε σελίδα.

Προχωράμε στην ανάπτυξη. Στην ανάπτυξη που πρέπει να έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, τις ανάγκες και τα δικαιώματά του. Γυρίζουμε σελίδα, εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, ένα από τα οποία, πρωταγωνιστικό, είναι η Ναυτιλία. Πιστεύουμε ότι δεν νοείται υγιής Ναυτιλία, χωρίς την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πληρωμάτων, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει στους στόχους του Υπουργείου η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Μία υγιής Ναυτιλία, που θα συμβάλλει περαιτέρω στην ανάπτυξη της χώρας προϋποθέτει ακόμη την ένταξη ακόμη περισσότερων πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο. Ο καθένας από τη δική του θέση και με τις δικές του δυνάμεις να συμβάλλει με έναν γνήσιο και ειλικρινή πατριωτισμό για να κτίσουμε ξανά αυτά που χάσαμε. Για να βρούμε τα βήματά μας, μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος . Έναν βηματισμό, που θα οδηγήσει τη χώρα μας, στη θέση που πραγματικά της αξίζει. Έναν βηματισμό που θα δώσει και πάλι στο λαό μας την ελπίδα, την αισιοδοξία, την προοπτική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη δωρεά του προσομοιωτή γέφυρας την εταιρία «Γκόλντεν Στεπ» και τον ιδιοκτήτη της, κύριο Μάριο Ηλιόπουλο.»Τον υπουργό Ναυτιλίας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της αίθουσας «Παναγιώτη Μάριου Ηλιόπουλου» η καθηγήτρια πλοίαρχος Α Ιωάννα Σιμώνη. Ο δωρητής του εξοπλισμού εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος στην ομιλία του είπε ότι σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τον όμιλο Seajets και το υπουργείο Ναυτιλίας καθώς από σήμερα οι εγκαταστάσεις της ακαδημίας ενισχύονται σημαντικά με τη δωρεά ενός σπουδαίου και σύγχρονου εξομοιωτή γέφυρας. Πρόσθεσε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί για την εταιρεία ένα σημάδι κοινωνικής ευαισθησίας ενώ αναφερόμενος στον όμιλο Seajets δήλωσε ότι στα πλοία της έχουν εκπαιδευθεί εκατοντάδες πλοίαρχοι και μηχανικοί.«Οι εταιρείες οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι αξιωματικοί μας είναι εξοικειωμένοι με τις σύγχρονες τεχνολογίες» είπε ενώ στη συνέχεια ο εφοπλιστής Παναγιώτης Ηλιόπουλος πατέρας του Μ.Ηλιόπουλου είπε ότι έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα που λόγω θέσης είναι μια μεγάλη περιουσία γι αυτό το λαό. Τέλος ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου Φραγκίσκος Ξυπνητός αναφερόμενος στη συγκεκριμένη δωρεά είπε ότι το έργο αυτό συμβάλει στη πληρέστερη εκπαίδευση των μελλοντικών πλοιάρχων σε συνθήκες που προσομοιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο με την πραγματικότητα. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η παροχή ολοκληρωμένης ναυτικής εκπαίδευσης με τα πλέον σύγχρονα πρότυπα.
Στην τελετή παραβρέθηκαν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου, Ναυτιλίας Διονύσης Τεμπονέρας και Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, ο πρώην υπουργός ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ., Σταμάτης Ράπτης, ο Β’ Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θανάσης Ντούνης, ο διοικητής της ΑΕΝ Πλοίαρχος Λ.Σ. Φραγκίσκος Ξυπνητός, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος. Παρέστησαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι διευθυντές και οι καθηγητές της Σχολής, σπουδαστές και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter