Τετ12122018

Last updateΤετ, 12 Δεκ 2018 1pm

SeaNation790X90

Την πιστοποίηση των Ναυτοπροσκοπικών Σχολών των Ελλήνων Προσκόπων ανανέωσε ο Lloyd's Register

0Lloyds

Ο διεθνής αναγνωρισμένος Νηογνώμων Lloyd’s Register ανανέωσε την πιστοποίηση, για ακόμη έναν χρόνο - έως τον Απρίλιο του 2019 (για πρώτη φορά το 2016), το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ως Πάροχο Εκπαίδευσης «Lloyd’s Register Approved Training Provider» για το σύνολο της εκπαίδευσης «Κυβερνήτου Ιστιοφόρου Ναυτοπροσκοπικού Σκάφους» (συμπεριλαμβανόμενης και της σχολής Λεμβάρχου). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μία μοναδική στα χρονικά αναγνώριση για έναν εθελοντικό φορέα «στη θάλασσα», όπως η Προσκοπική Κίνηση και «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι αυτή η πιστοποίηση προέρχεται από τον παλαιότερο και έναν από τους μεγαλύτερους και πιο αναγνωρισμένους νηογνώμονες διεθνώς».
Η πιστοποίηση αυτή ανανεώνεται κάθε χρόνο με επιθεώρηση (audit) σχολής από τον Lloyd’s Register, ο οποίος διαπιστώνει ότι η εκπαίδευση διεξάγεται σύμφωνα με τα πρότυπα και τον επίσης πιστοποιημένο από τους Lloyd’s Κανονισμό Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ενηλίκων Στελεχών Ελλήνων Προσκόπων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πιστοποίηση αποτελεί «ευγενική χορηγία του Lloyd’s Register προς το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και έρχεται να επιβραβεύσει το ουσιαστικό έργο που πραγματοποιείται στο από το 1951 στον τομέα αυτό, καθώς και τη σε βάθος συστηματοποίηση που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια για συμμόρφωση με τα πρότυπα πιστοποίησης: ISO 9001:2008-ISO 10050-IWA 2 και LR».
Πρέπει να σημειωθεί ότι ταξιδεύουν στις ελληνικές θάλασσας πάνω από 90 δεκάκωπες και εξάκωπες λέμβοι ενώ κάποιες από αυτές πρόσφατα, χαρακτηρίστηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ως «Παραδοσιακά Σκάφη».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter