Τρι02192019

Last updateΤρι, 19 Φεβ 2019 3pm

Περιοδεία ΠΕΜΕΝ στις ΑΕΝ Μακεδονίας, Χίου, Κρήτης

mihanikoi 00

Περιοδείες στις ΑΕΝ Μακεδονίας, Χίου, Κρήτης, πραγματοποίησαν μέλη της Διοίκησης της ΠΕΜΕΝ, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της ναυτικής εκπαίδευσης, που συνδέονται με τις εξελίξεις που διαμορφώνονται σε βάρος των ναυτεργατών, συνολικά των εργαζομένων. Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η κατάσταση σε αυτές τις σχολές και συνολικά στην ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, σηματοδοτεί την διαχρονική υποβάθμιση με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή. Οξυμμένα προβλήματα σε στέγαση, σίτιση ακόμα και στο φοιτητικό πάσο, με αποτέλεσμα να επιφορτίζονται με πρόσθετα οικονομικά βάρη οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες των σπουδαστών.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:
• ΑΕΝ/Μακεδονίας σε σύνολο 50 καθηγητών οι 10 είναι μόνιμοι, δεν υπάρχει σίτιση, η φοιτητική εστία παραμένει εγκαταλειμμένη με ζημιές από τους σεισμούς, ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης.
• ΑΕΝ/Χίου σε σύνολο 21 καθηγητών οι 6 είναι μόνιμοι, δεν υπάρχει σίτιση, ενώ λειτουργούν τμήματα με 41 σπουδαστές.
• ΑΕΝ/Κρήτης σε σύνολο 26 καθηγητών οι 6 μόνιμοι, συνεχίζεται η έλλειψη πετρελαίου για θέρμανση και σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη σίτιση εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι στην ασφάλεια των σπουδαστών που διαμένουν στην εστία και αναγκάζονται να κάνουν χρήση ηλεκτρικών συσκευών. Παραμένει το χρόνιο πρόβλημα των διαρροών της κτηριακής υποδομής υπονομεύοντας το σκυρόδεμα και τον οπλισμό του, γι’ αυτό υπάρχουν αίθουσες κλειστές, με αποτέλεσμα να λειτουργούν τμήματα με 35 σπουδαστές. Για το εργαστηριακό μάθημα του Simulator δεν υπάρχει καμία υποδομή.
Η διαρκής υποβάθμιση της Δημόσιας Ναυτικής εκπαίδευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τις προηγούμενες, με τις αδιαφανείς διαδικασίες στη χρήση κονδυλίων (στο Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης έχει να γίνει ισολογισμός από το 2003, ΕΣΠΑ κά), στρώνει το έδαφος και αναπτύσσονται τα τρωκτικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Αντιπροσωπεία της ΠΕΜΕΝ μετά την σχολή της ΑΕΝ/Κρήτης παραβρέθηκε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων σε μπλόκο στα Χανιά, εξέφρασε την αλληλεγγύη αναδεικνύοντας ότι η αιτία των προβλημάτων είναι η πολιτική του κεφαλαίου, της Ε.Ε, του ΔΝΤ, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, που συνεχίζει να υπηρετεί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε του ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, την μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους σπουδαστές, να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση, ανεργία, πλειστηριασμούς, στην υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter