Σαβ11182017

Last updateΣαβ, 18 Νοε 2017 12pm

Πως κινείται η αγορά των Containers

Container 00Παρόλο που ο δείκτης εμφανίζει από τα μέσα Σεπτεμβρίου πτωτική τάση, οι περισσότερες κατηγορίες κάτω από τα 4.000 TEUs εμφανίζουν καλές αποδόσεις σε σχέση με το 2016.

Τι δείχνουν οι δείκτες για την αγορά ξηρού φορτίου και container

dry bulkDry Market

Αν και οι κινεζικές εισαγωγές παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη του άνθρακα το 2017, η κατάσταση της Νότιας Κορέας εμφανίζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Θερμό το καλοκαίρι στη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

capeΣταθερά ανοδικά κινείται εν μέσω θέρους η ναυλαγορά χύδην ξηρού φορτίου με αποτέλεσμα ο βασικός δείκτης, ο Baltic Dry Index (BDI), να βρίσκεται πάνω από τι 1.000 μονάδες.

Φλερτάρει με τις 1.000 μονάδες ο BDI

baltic dry indexΑνοδικά κινείται τις τελευταίες εννιά ημέρες ο κύριος δείκτης θαλάσσιων εμπορευματικών μεταφορών, ο Baltic Dry Index, προσεγγίζοντας και πάλι τις 1.000 μονάδες επίπεδα στα οποία είχε να βρεθεί από τις 12 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Την ανιούσα οι ναύλοι για boxships

box ship misc merlion pics8 876Την ανιούσα φαίνεται πως έχουν πάρει οι μακράς διαρκείας ναύλοι για boxships στις γραμμές Ασίας –Β. Ευρώπης σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κινούμενες σε σχεδόν διπλάσιο επίπεδο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Τα καλύτερα έρχονται για την αγορά dry bulk

dry bulk 5mΣταθερά στις 1.290 μονάδες παρέμεινε ο Baltic Dry Index (BDI), για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, πριν εγκατασταθεί στις 1.278 μονάδες στις 19 Απριλίου.

Πουλήθηκαν τέσσερα ακόμη πλοία της Hanjin

Hanjin SoohoΣτην 2Μ ναυλώθηκαν τα τέσσερα πλοία της Hanjin τα οποία και πουλήθηκαν μετά την, προ 24ώρων, ανακοίνωση του δικαστηρίου για την νομική οριστικοποίηση της χρεοκοπίας της εταιρίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha