Τετ11132019

Last updateΤετ, 13 Νοε 2019 5pm

Αλλάζει η ψηφιοποίηση τους liners – Διευρύνεται η DCSA

0κουτιά

Η μοναδοποίηση των φορτίων χαρακτηρίστηκε «επανάσταση» για στις θαλάσσιες μεταφορές. Αλλά τώρα ο τομέας των εμπορευματοκιβωτίων που δημιουργήθηκε από την πρώτη επανάσταση είναι έτοιμος να δεχθεί τις συνέπειες μίας νέας. Της ψηφιακής... Επί του θέματος των συνεπειών στον τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων αλλά και στο πως θα είναι ο τομέας αυτός διαμορφωμένος την προσεχή πεντηκονταετία ειδικοί αναλυτές έχουν ξεκινήσει τις απόπειρες αποτύπωσης του «μέλλοντος» με αναλυτή της McKinsey να υποστηρίζει ότι ο τομέας θα πρέπει να επανεξετάσει όλο το σκηνικό ελέω της ψηφιοποίησης. Ωστόσο αναλυτές του τομέα των ηλεκτρονικών συστημάτων και της ψηφιοποίησης από την πλευρά τους σημειώνουν ότι είναι «νωρίς» να αποτυπωθούν τα «πρώτα στίγματα» καθώς η τεχνολογικές εξελίξεις προχωρούν με γεωμετρική πρόοδο και άρα είναι αδύνατο να υπολογιστούν επακριβώς οι θετικές ή μη επιπτώσεις. Στον καμβά αυτό έχει ξεκινήσει ένας διάλογος για την ομογενοποίηση των συστημάτων ανταλλαγής ψηφιακών πληροφοριών και περί της συνεργασίας των clouds παρά το γεγονός ότι τα συστήματα για τους επαΐοντες της ψηφιακής τεχνολογίας, είναι «ανοικτά». Αιτία που πυροδότησε το διάλογο η προτροπή της Κινεζικής κυβέρνησης στα μεγάλα λιμάνια της χώρας να προσπαθήσουν να συντονιστούν στο ψηφιακό πεδίο για καλύτερη διαχείριση των πληροφοριών που αφορούν πλοία και φορτία. Το προσεχές διάστημα πάντως αναμένονται θεαματικές εξελίξεις καθώς οι γνωστές πλέον πλατφόρμες ήδη «τροποποίησαν» το μέχρι χθες υφιστάμενο καθεστώς όπου η εμπλοκή ναυτικών πρακτόρων ήταν απαραίτητη για τη δια θαλάσσης διακίνηση φορτίων αλλά και στα χερσαία μέσα.

Διευρύνεται η DCSA

Στο μεταξύ η Digital Container Shipping Association (DCSA) πρόσθεσε στα μέλη της την CMA CGM την Hyundai Merchant Marine και τη ZIM. Να σημειωθεί ότι ήδη ιδρυτικά μέλη της Ένωσης είναι Maersk, Hapag-Lloyd, MSC και Ocean Network Express.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter