Σαβ11182017

Last updateΣαβ, 18 Νοε 2017 12pm

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«Επιταχύνουν» τις συνενώσεις τα νέα ναυτιλιακά καύσιμα

rypoi naftilia 057288Ορατό είναι το ενδεχόμενο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες συνενώσεων ναυτιλιακών επιχειρήσεων του τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και όχι μόνο εξ αιτίας των κανονισμών που αναμένεται να ισχύσουν προσεχώς για καθαρότερα ναυτιλιακά καύσιμα.

Εκτεθειμένοι οι «μικροί» λόγω... ψηφιοποίησης

iContainers.57583991793beΕκτεθειμένοι απέναντι στον ανταγωνισμό κινδυνεύουν να μείνουν όσοι από την αλυσίδα των logistics (συνδυασμένες μεταφορές) δεν επενδύσουν εγκαίρως στην ψηφιακή τεχνολογία αλλά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τετραπλασιάστηκαν φέτος οι παραγγελίες σε νεότευκτα bulk carriers

stahlΟι παραγγελίες νεότευκτων πλοίων bulk carriers τετραπλασιάσθηκαν το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2017 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ρότα προς Ανατολάς λόγω… χρηματοδότησης

efoplistes forologiaΡότα προς Ανατολάς φαίνεται ότι σχεδιάζουν να χαράξουν πολλές ναυτιλιακές εταιρίες καθώς διαγράφεται στο ναυτιλιακό ορίζοντα η πρόθεση των κέντρων ναυτιλιακής χρηματοδότησης να μετεγκατασταθούν σε ασιατικές πρωτεύουσες που αναδύονται στο ναυτιλιακό τομέα.

Ρότα προς την ψηφιακή εποχή χαράζουν οι Ασιατικές ναυτιλιακές

Inna KuznetsovaΡότα προς την ψηφιακή εποχή χαράζουν οι Ασιατικές ναυτιλιακές εταιρίες σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν δια στόματος της προέδρου του INTTRA Inna Kuznetsova.

Θέμα αποζημιώσεων εγείρει ο ΟΛΠ για τη διαχείριση αποβλήτων

eborevmatokivotia pireas olpΑν δεν αποσυρθεί το άρθρο 106 του σχεδίου νόμου που έφερε το ΥΝΝΠ στη Βουλή τότε ο ΟΛΠ θα έχει «αποζημιωτικό δικαίωμα».

Οι Έλληνες που «επένδυσαν» στις πτωχεύσεις ναυτιλιακών

aggeliki fragkouΗ Navios Maritime Partners της Αγγελικής Φράγκου και η Capital Maritime and Trading του Βαγγέλη Μαρινάκη περιλαμβάνονται μεταξύ των ναυτιλιακών εταιρειών που επένδυσαν αρκετά εκατομμύρια δολάρια σε αγορές πλοίων από πλειστηριασμούς τραπεζών. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία αποτιμήσεων Vesselsvalue, στη διάρκεια του 2017 πλοιοκτήτες με έδρα τις ΗΠΑ και Έλληνες εφοπλιστές πρωταγωνίστησαν στην αγορά πλοίων από εταιρείες που βρέθηκαν σε κατάσταση distress.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha