Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΛΙΜΑΝΙΑ

«Aida Blu» : Η ασφάλεια του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου της Μεσογείου στα «χέρια» της κοινοπραξίας «Med Tugs»

aidablu

Την άμεση συνδρομή της κοινοπραξίας «Med Tugs», ζήτησε το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που ταξιδεύει αυτή την περίοδο στην Μεσόγειο, το «Aida Blu», μήκους 252 μέτρων, προκειμένου να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης.

Για τον σκοπό αυτό έσπευσαν στο Ηράκλειο προς βοήθεια του κρουαζιερόπλοιου, τα ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά σκάφη «Alexander 3» και «Ch. Gemitzoglou», προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή προσέγγιση του Aida Blu στο λιμάνι της Κρήτης.

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Αιγαίο από χθες υποχρέωσαν το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, το οποίο μεταφέρει περισσότερους από 2.000 επιβάτες και 650 άτομα πλήρωμα, να αλλάξει τουλάχιστον δύο φορές το πρόγραμμα των προσεγγίσεων του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του το πλοίο έπρεπε να καταπλεύσει στην Σαντορίνη και ακολούθως στον Πειραιά.

Οι καιρικές συνθήκες όμως που επικρατούσαν πριν από δύο μέρες στο Αιγαίο Πέλαγος με ανέμους ταχύτητας ακόμη και 90 χιλιομέτρων την ώρα, και δεδομένου πως η διαχειρίστρια εταιρία του πλοίου δεν ήθελε να διακινδυνεύσει την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος αποφασίσθηκε να αλλάξει το πρόγραμμα των προσεγγίσεων του.

Σύμφωνα με το νέο πλάνο προσεγγίσεων το Aida Blu δεν θα κατέπλεε στην Σαντορίνη και Πειραιά, αλλά θα έκανε τις εξής προσεγγίσεις :

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου θα κατέπλεε στο λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης, από όπου θα έφευγε στις 30 Μαρτίου με προορισμό το Κατάκολο στο οποίο θα έφτανε σήμερα για να ταξιδέψει στο Αργοστόλι αύριο 1η Απριλίου 2019.

Στην συνέχεια θα έφευγε από το Αργοστόλι με προορισμό την Κέρκυρα στην οποία θα κατέπλεε στις 2 Απριλίου. Μετά την Κέρκυρα το πρόγραμμα του θα διαμορφώνονταν ως εξής :Στις 3 Απριλίου, Κότορ, Μαυροβούνιο. Στις 4 Απριλίου, Σπλιτ, Κροατία. Στις 5 Απριλίου, εν πλω, Στις 6 & 7 Απριλίου Βενετία, Ιταλία. 

Τελικά το «Aida Blu» άλλαξε ξανά το πρόγραμμα του και αποφασίσθηκε να δέσει στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Για την ασφαλή πρόσδεση του η διαχειρίστρια εταιρία σε συνεργασία με τους πράκτορες του πλοίου στην Ελλάδα ζήτησαν την συνδρομή της κοινοπραξίας «Med Tugs», η οποία και έσπευσε με δύο ισχυρά σκάφη της να διασφαλίσει πως όλα θα κυλήσουν ομαλά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα για τους 2.700 ανθρώπους που επιβαίνουν από του κρουαζιερόπλοιου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter