Δευ04242017

Last updateΔευ, 24 Απρ 2017 4pm

Τζίρος 176 και κέρδη 31,4 εκατ. δολάρια για την Cosco στον Πειραιά

cosco pirea 005634«Ατμομηχανή» της κερδοφορίας της Cosco Shipping Ports αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ο Πειραιάς. Η θυγατρική της, Piraeus Containter Terminal (PCT), που διαχειρίζεται τις προβλήτες 2 και 3 του ΟΛΠ σημείωσε αύξηση κερδών 8,7% στα 31,4 εκατ. δολ, την ώρα που το σύνολο των 37 λιμανιών που διαχειρίζεται στην Κίνα και διεθνώς η Cosco παρουσίασε μείωση κερδοφορίας της τάξεως του 41,5% στα 247 εκάτ δολάρια.

ΣΕΠ ΑΕ: Εορτάστηκε η Κινεζική πρωτοχρονιά

77777 DSC3014Στις εγκαταστάσεις της «ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Ε.» πραγματοποιήθηκε xuew, 10 Φεβρουαρίου 2017, εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

PCDC: Κοινή πλατφόρμα για εφόδια και ανταλλακτικά

120628 OLP 9262Κοινή πλατφόρμα διαχείρισης και αποθήκευσης για τους συναλλασσόμενους στην αγορά εφοδίων και ανταλλακτικών πλοίων στην Ελεύθερη Ζώνη υφίσταται στην PCDC.

3ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της «Ν»: Φωνή βοώντος εν τη ερήμω από την Cosco

717171 tasos bambakidisΣτα «αζήτητα» έχει μείνει η προσφορά της Cosco να συνεισφέρει στη δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, ώστε η χώρα να καταστεί ελκυστική και σε άλλες κινεζικές εταιρείες. Αυτό αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του 3ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της «Ν», με θέμα «Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ναυτιλία, Ανταγωνιστικότητα και προοπτικές σε καιρούς αβεβαιότητας», ο εμπορικός διευθυντής της Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. (Cosco), Τάσος Βαμβακίδης.

Συνέργεια των Cosco - Trans-ΙΤ στον κλάδο εφοδιασμού πλοίων

limani peiraias olp coscoΣτον χώρο του εφοδιασμού πλοίων εισέρχεται με έμμεσο τρόπο η Cosco στη Ελλάδα. Ο κινεζικός όμιλος διεκδικεί μεγαλύτερο όγκο εργασιών για το Logistic Center που έχει ήδη στην ελεύθερη ζώνη του λιμανιού.

Σερί ρεκόρ στη διακίνηση containers από τον Πειραιά

cosco piraeus 600 1Ενώ η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τον ΣΕΠ στο λιμάνι του Πειραιά καταγράφει νέα ρεκόρ και για πρώτη φορά ξεπερνά τα 2 εκατ. «κουτιά» το επτάμηνο του τρέχοντος έτους, στον ΟΛΠ ΟΛΠ-1,83% οι Κινέζοι προετοιμάζονται εντατικά για τις πρώτες πρωτοβουλίες μετά την ανάληψη του 51%, που αναμένεται να εκδηλωθούν τον Σεπτέμβριο.

«Κτυπά» το καμπανάκι του ΧΑΑ η Cosco

xrimatistirio 45Εθυμοτυπικά το γνωστό καμπανάκι με το οποίο δηλώνεται η έναρξη της συνεδρίασης στο ΧΑΑ αναμένεται εκτός απροόπτου, σύμφωνα με πληροφορίες, να κτυπήσουν οι επικεφαλείς της COSCO ,που βρίσκονται στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση του τυπικού-οικονομικού διαδικαστικού με το ΤΑΙΠΕΔ, μεθαύριο πρωί στο ΧΑΑ.

Επισκέφτηκε την ΣΕΠ ΑΕ ο γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων

cosco piraeus 600 1Τις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ Α.Ε. (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε.), επισκέφθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, μετά από πρόσκληση της εταιρείας.

Και plan c από την COSCO

TRAINOSECOSCOΜε την προσοχή στραμμένη στις αποφάσεις των συνδικαλιστών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Παρασκευή, όπου και θα επανακαθοριστεί η στάση τους από τις απαντήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα της ΣΣΕ, η COSCO ενδυναμώνει τα εναλλακτικά της σχέδια για την παράκαμψη των προβλημάτων που δημιουργούν στη σιδηροδρομική κάλυψη του λιμανιού του Πειραιά οι απεργιακές κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών.

Εκφορτώνονται γερανογέφυρες στην PCT SA

FOTE5DFΞεκίνησε η διαδικασία εκφόρτωσης στις εγκαταστάσεις της PCT SA στον Πειραιά των τριών από τις πέντε συνολικά νέες γερανογέφυρες super super post panamax, που έφτασαν χθες στον Πειραιά με το πλοίο Zhen Hua 26.

Απέπλευσε από τον Πειραιά το πρώτο πλοίο της COSCO που θα διέλθει τη διώρυγα του Παναμά

DSC 0116Απέπλευσε προ ολίγου από τις εγκαταστάσεις της PCT SA στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την διώρυγα του Παναμά και με κατεύθυνση αμερικανικά λιμάνια το πλοίο “COSCO SHIPPING PANAMA” που είναι και το πρώτο παγκοσμίως πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που θα διέλθει από την εκσυγχρονισμένη διώρυγα του Παναμά.

Αυξάνει η δυναμική του Πειραιά

cosco piraeus 600 1Θεαματική αύξηση παρουσίασε η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων τον Απρίλιο από τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ που διαχειρίζεται η PCT S.A, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η μητρική Cosco Pacific.

Σ. Πιτσιόρλας: Η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ αλλάζει τη θέση της χώρας

cosco piraeus 600 1Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι το "κλειδί" για την ενεργοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και την δυναμική εκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, τονίζει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Ημερησία".

Προβληματίζει την Cosco το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη

eborevmatokivotia maerskΗ εμπορική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό πλήττεται από την «σοβαρή κατάσταση» που έχει δημιουργηθεί στην Ειδομένη από την κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής από πρόσφυγες, που αντιδρούν στο κλείσιμο των συνόρων από την ΠΓΔΜ, προειδοποιούν στελέχη εταιρειών και εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις.

Απάντηση ΥΝΑΝΠ σε δημοσίευμα για την ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ

sep 0098Απάντηση σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Ναυτιλίας κάνει προσπάθεια τορπιλισμού της πώλησης του ΟΛΠ έδωσε το υπουργείο.

Προσπάθεια «τορπιλισμού» του deal στον ΟΛΠ

sep 0098Ενα μέτωπο κλείνει και άλλα δύο ανοίγουν. Παράδειγμα; Ενώ όλα δείχνουν ότι η πώληση του ΟΛΠ μπαίνει στην ευθεία των υπογραφών, το υπουργείο Ναυτιλίας κάνει μια νέα de facto προσπάθεια τορπιλισμού της, λίγες ημέρες πριν από την υπογραφή των συμβάσεων πώλησης.

Ξενάγηση στην PCT S.A. για τις γυναίκες του διεθνούς Διπλωματικού Σώματος

PCT presveisΟλοκληρώθηκε πριν από λίγο η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της PCT S.A.του συνόλου των γυναικών των Πρέσβεων όλων των χωρών που βρίσκονται εν Ελλάδι, καθώς και της συζύγου του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, την οποία και διοργάνωσε η κινεζική Πρεσβεία από κοινού με την PCT S.A.και την Cosco επ' ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Χωρίς προβλήματα για τη ΣΕΠ η κινητοποίηση εργαζομένων

cf9c74e7442ee850336fd5088a11cad3 LΧωρίς ουσιαστικά προβλήματα για την ΣΕΠ, έγινε νωρίς το πρωί σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας μικρής ομάδας εργαζομένων που πρόσκειται σε συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, τα οποία προβάλλουν θέματα που άπτονται της εργατικής νομοθεσίας.

Συμφωνία Kalmar- Piraeus Container Terminal (PCT) S.A.

pctΣυμφωνία για την προμήθεια δεκαπέντε all-electric rubber-tyred γερανών φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων συνήψε η Kalmar με την Piraeus Container Terminal (PCT) S.A. (COSCO) συνολικού κόστους US$21.6 εκατομμυρίων.

Νέους λιμενικούς χώρους ζητάει η ΣΕΠ ΑΕ

sep 0098Νέους χώρους ζητάει η θυγατρική της Cosco, ΣΕΠ ΑΕ μέσα στο λιμάνι και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί, την Τετάρτη το μεσημέρι, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ.

Με «άσους στο μανίκι» ο Πειραιάς

provlitas III 098Πέντε giga carriers ταυτόχρονα θα μπορεί προσεχώς και με την ολοκλήρωση του τρίτου προβλήτα στις εγκαταστάσεις της PCT SA να εξυπηρετηθούν στο λιμάνι του Πειραιά. Η είδηση, που βγήκε δια στόματος του εμπορικού διευθυντή της PCT S.A. (ΣΕΠ Α.Ε.) T. Bαμβακίδη, στο πλαίσιο της παρουσίασης της προόδου της κατασκευής την εν λόγω προβλήτας από την κατασκευαστική ΤΕΚΑΛ ΑΕ, εμπεριέχει πολλές επιμέρους μικρότερες ειδήσεις μερικές εκ των οποίων αποκαλύπτουν τη δυναμική που προσλαμβάνει ο Πειραιάς, και άλλες παραμέτρους της ευρωπαϊκής λιμενικής πολιτικής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter

captcha