Δευ05202019

Last updateΔευ, 20 Μαϊ 2019 7am

Ομοβροντία παραγωγικών τάξεων και μεταφορέων για «κλίμα προπηλακισμών» στο λιμάνι του Πειραιά

limani peiraia olp cosco

«Σε κλίμα προπαγάνδας, ύβρεων και προπηλακισμών επί 3 ολόκληρες μέρες το 98% των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά (2.000 εργαζόμενοι απασχολούνται στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά) και 1,700 συναλλασσόμενοι παρεμποδίσθηκαν να εργαστούν παρά την θέλησή τους από μία μικρή μερίδα εργαζομένων μελών του σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π με την «ευγενή» συνδρομή μελών του Π.Α.ΜΕ..»


Τούτο καταγγέλλουν σε επιστολή που απέστειλαν στον Πρωθυπουργό, την Βουλή, τον Υπουργό Ναυτιλίας, τονΥπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος, την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, σημειώνοντας ότι παρεμποδίσθηκαν να εργαστούν παρά την θέλησή τους από μία μικρή μερίδα εργαζομένων μελών του σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π με την «ευγενή» συνδρομή μελών του Π.Α.ΜΕ.
Ειδικότερα όπως αναφέρουν: «Οι απεργιακές αυτές κινητοποιήσεις, παρά την στήριξη που είχαν από το εργατικό κέντρο Πειραιά και από τη Γ.Σ.Ε.Ε., με 2 δικαστικές αποφάσεις κρίθηκαν παράνομες. Προφανώς πλέον θέλοντας την απεργία για την απεργία και προβάλλοντας αιτήματα ανεδαφικά και αόριστα, το σωματείο ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π αποφάσισε και νέα απεργιακή κινητοποίηση για την 6 Ιουνίου 2018.
Τονίζουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι η απεργία είναι έσχατο μέσο για την διεκδίκηση νόμιμων όμως αιτημάτων, δεν είναι παιχνίδι στα χέρια κανενός και μάλιστα στα χέρια ανεύθυνων ανθρώπων που δεν σκέπτονται ούτε το μεροκάματο των οικογενειών των εργαζομένων, ούτε τις απώλειες πολλών άλλων επαγγελμάτων που στηρίζονται στη λειτουργία του λιμανιού, ούτε και των εταιρειών εργοδοτών τους.
Όλα αυτά τα χρόνια κάναμε μια τεράστια προσπάθεια όλοι μαζί για να καταστήσουμε τον Πειραιά το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου. Δυστυχώς, όμως, αυτή η προσπάθειά μας δυναμιτίζεται από μερικές δεκάδες ανθρώπων που μπροστά στο προσωπικό τους συμφέρον και επιδιώξεις δεν υπολογίζουν τίποτε άλλο.
Στην 3ήμερη απεργία τα όργανα της Πολιτείας έδειξαν παντελή αδιαφορία για την τήρηση της νομιμότητας (ανοιχτοί δημόσιοι δρόμοι), και κυρίως για την προστασία στο δικαίωμα της εργασίας. Όμως, αυτή τη φορά η Πολιτεία έχει υποχρέωση να παρέμβει ώστε να διασφαλίσει την ομαλή ροή των 3,700 εργαζομένων και συναλλασσόμενων που θέλουν να εργαστούν, διαφορετικά καταλύεται η έννοια του ευνομούμενου κράτους
Θεωρούμε ότι θα πρυτανεύσουν η λογική και η νομιμότητα προς όφελος όλων και κυρίως του Ελληνικού Δημοσίου που μέχρι σήμερα από τη δραστηριότητα στο λιμάνι (είτε άμεσα, είτε έμμεσα) έχει εισπράξει άνω του 1 δις Ευρώ εξαιρουμένων των επενδύσεων».
Να σημειωθεί ότι αύριο Τετάρτη τα μέλη του σωματείου ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π έχουν εξαγγείλει απεργιακή κινητοποίηση.
Την επιστολή υπογράφουν οι εργαζόμενοι των εταιρειών: ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, Α.Ε., DPORT SERVICES & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (47 ΜΕΛΗ - ΕΤΑΙΡΙΕΣ), ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ (200 ΜΕΛΗ - ΕΤΑΙΡΙΕΣ), και του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (65 ΜΕΛΗ - ΕΤΑΙΡΙΕΣ)

Παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση

Στο μεταξύ προ ολίγου σύμφωνα με πληροφορίες η Δικαιοσύνη στην οποία είχε προσφύγει ο ΟΛΠ έκρινε την κινητοποίηση παράνομη και καταχριστική. Ωστόσο αναμένεται η επίσημοποίηση της απόφασης με τη γνωστοποίηση των σχετικών εγγράφων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter