Δευ05202019

Last updateΔευ, 20 Μαϊ 2019 9am

Παράνομη η κινητοποίηση των λιμενεργατών ΟΛΠ

limenergatis pireas 1

Παράνομη  σύμφωνα με πληροφορίες κρίθηκε από το Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε ο ΟΛΠ η κινητοποίηση των λιμενεργατών ΟΛΠ.

Να σημειωθεί ότι η ΟΜΥΛΕ με ανακοίνωσή της στάθηκε αλληλέγγυα στην κινητοποίηση η οποία δημιούργησε προβλήματα στο λιμάνι του Πειραιά. Με βάση την εν λόγω απόφαση του Δικαστηρίου το λιμάνι του Πειραιά πρέπει να επιστρέψει άμεσα στους ρυθμούς του για την εξυπηρέτηση του πελατειακού του δυναμικού.

Αναστολή

Την αναστολή των απεργιακών της κινητοποιήσεων αποφάσισε το απόγευμα η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ, μετά από την απόφαση του πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε παράνομη τη σημερινή 24ωρη απεργία τους αλλά όχι καταχρηστική.
Προσφυγή εναντίον της απεργιακής κινητοποίησης είχε καταθέσει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αιτιολογικό της απόφασης του δικαστηρίου στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ δεν είχε προειδοποιήσει ένα 24ωρο πριν με εξώδικο τη διοίκηση του οργανισμού για τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων.
Όσον αφορά την προσφυγή που είχαν καταθέσει στο Πρωτοδικείο Πειραιά εταιρείες διαχείρισης εργαζόμενων για λογαριασμό του ΣΕΠ, εναντίον της απεργίας που είχε κηρύξει η 'Ενωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ, η απόφαση αναμένεται αύριο το πρωί της Παρασκευή 01/06.
Οι εργαζόμενοι συνεδριάζουν σε ανοιχτή συγκέντρωση έξω από το ΣΕΠ αυτή την ώρα προκειμένου να καθαρίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter