Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ποιός κυβερνά επιτέλους αυτό το λιμάνι ; Η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση ή οι κομματάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ;

olpcosco

Μείζον θέμα προκαλεί η εμπλοκή κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – συνδικαλιστών της ΟΜΥΛΕ στην επιλογή της νέας διοίκησης του ΟΛΠ.

ΤΑΙΠΕΔ: Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες. Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν απο διεθνή σύμβουλο.

Μείζον εσωκομματικό ζήτημα για την κυβέρνηση προκύπτει απο την άμεση εμπλοκή κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι συνάμα και συνδικαλιστικά στελέχη της ΟΜΥΛΕ, στην διαδικασία επιλογής των προσώπων εκείνων που θα στελεχώσουν τη νέα διοίκηση του Οργανισμού.

 

Μετά τον Γιάννη Κούβαρη, μέλος της επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνου του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ που προτάθηκε από τον κ. Δρίτσα για την θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, τώρα κάνει την εμφάνιση του ένα ακόμη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Κυραμαργιός, ο οποίος φέρεται να προορίζεται για την θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΠ, Παναγιώτη Πετρουλή.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheSeaNation τόσο ο κ. Κούβαρης, όσο και ο κ. Κυραμαργιός, προτάθηκαν προς τον κ. Δρίτσα από την Αναστασία Φραντζεσκάκη, συντονίστρια του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος.

 

Η κυρία Φραντζεσκάκη, συνδικαλίστρια του ΟΛΠ γνωστή απο τις δημοσίες τοποθετήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, προωθεί τις υποψηφιότητες Κούβαρη και Κυραμαργιού, δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι απόψεις των οποίων συμπίπτουν με τις δικές της σε σειρά βασικών θεμάτων του λιμανιού που συνδέονται άμεσα και καθοριστικά με το μέλλον του, αλλά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

 

Ο κ. Κυραμαργιός, πρώην καπετάνιος, δεν είναι άγνωστο πρόσωπο στα λιμενικά πράματα του Πειραιά. Επί σειρά ετών υπήρξε υπάλληλος στο ναυτικό πρακτορείο που εκπροσωπούσε στην Ελλάδα την Evergreen, ενώ κατά το παρελθόν θέλησε να ασχοληθεί με τα κοινά διεκδικώντας την εκλογή του στην διοίκηση της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης (Δ.Ν.Ε.).

 

Έθεσε τρεις φορές υποψηφιότητα για την διοίκηση της Δ.Ν.Ε., αλλά δεν κατάφερε καμιά φορά να εκλεγεί. 

 

Προφανώς όλα αυτά είναι γνωστά στο ΤΑΙΠΕΔ το οποίο μετά την διαρροή του ονόματος του κ. Κούβαρη οτι προορίζετε για την θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε., έσπευσε να διευκρινίσει ότι εκλαμβάνει την εμφάνιση του απλά ως μια υποψηφιότητα η οποία για να γίνει αποδεκτή θα πρέπει να αξιολογηθεί προηγουμένως από τους γάλλους συμβούλους του Ταμείου για θέματα προσλήψεων νέων διοικητών σε εταιρίες του Δημοσίου ή ΔΕΚΟ που βρίσκονται στην φάση της μεταρρύθμισης.

 

Κάτι ανάλογο εκτιμάται ότι θα συμβεί και με την περίπτωση του κ. Κυραμαργιού εάν και εφόσον προχωρήσει η υποψηφιότητα του.

 

Η εμπλοκή ωστόσο κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που συνάμα είναι και συνδικαλιστές του λιμανιού στην διαδικασία επιλογής των προσώπων εκείνων που θα απαρτίσουν τη νέα διοίκηση του ΟΛΠ, δημιουργεί εκ των πραγμάτων θέμα στην κυβέρνηση η οποία δια στόματος τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και των αρμοδίων υπουργών έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ με σημαντικές όμως μεταβολές στις παραμέτρους του διαγωνισμού.

 

Τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την σύμφωνη γνώμη ή έστω την ανοχή του Αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα εμφανίζονται να έχουν την δική τους ατζέντα που απέχει από τις κυβερνητικές εξαγγελίες με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση αναφορικά για το ποιός εν τέλει κυβερνά αυτόν τον τόπο. Ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ ή η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση; 

 

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter