Δευ08262019

Last updateΚυρ, 25 Αυγ 2019 4pm

Γ. Ανωμερίτης: Η κερδοφόρα πορεία του ΟΛΠ Α.Ε. θα συνεχισθεί και το 2014

anomeritis-11

Η κερδοφόρα πορεία του ΟΛΠ θα συνεχισθεί και το 2014 παρά τη συνεχιζόμενη κρίση της ελληνικής οικονομίας στον χώρο των μεταφορών, ανέφερε στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών του Χ.Α. ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Γ. Ανωμερίτης, στην καθιερωμένη ετήσια σύνοδο της για τα θέματα του Οργανισμού. 

 

Ο κ. Ανωμερίτης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή κ. Στ. Χατζάκο, τη Δ/ντρια Οικονομικών Υποθέσεων κ. Αικ. Βενάρδου και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Μετόχων κ. Νεκτ. Δεμενόπουλο, παρουσίασε τα αποτελέσματα χρήσης του 2013 και όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση,  κατά την οικονομική χρήση του 2013 ο ΟΛΠ Α.Ε.:

• αύξησε τα προ φόρων κέρδη του κατά 30%
• αύξησε τα μετά από φόρους κέρδη του κατά 12,1%
• μείωσε τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας του κατά 3%
• αύξησε τα ταμειακά του διαθέσιμα κατά 177%, φτάνοντας τα 40.624.049 Ευρώ.
• κατέβαλε στο ελληνικό δημόσιο και τα ταμεία 21 εκ. Ευρώ.
• μείωσε το κόστος εργασίας ως προς τα έξοδα από 74% το 2007 σε 52% το 2013, καθιστώντας και εξ' αυτού του λόγου το λιμάνι πλήρως ανταγωνιστικό σε σχέση με όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Ο κ. Γ. Ανωμερίτης για τα θέματα της ιδιωτικοποίησης μέσω της πώλησης του 67% των μετοχών του και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν παρέπεμψε τους ερωτώντες επενδυτές στο ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε., το οποίο είναι ο κύριος των μετοχών αυτών.

Ο  διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. είναι «μηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, του Πειραιά και των επιχειρήσεων του, συμβάλλοντας παράλληλα στις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές διεργασίες της Πόλης. Ο ΟΛΠ Α.Ε. συμμετέχει στα διεθνή δρώμενα και κινείται στα πλαίσια των κανόνων της Ευρωπαϊκής λιμενικής αγοράς».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter