Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με 4ωρη στάση εργασίας απαντά η ΟΜΥΛΕ στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ

omule-885

Τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια, από τις 11:00 π.μ έως τις 15:00 μ.μ, συγκέντρωση στις 11:30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο ΥΝΑ, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), εκφράζοντας την αντίθεσή της στην πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ

«Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, πιστοί εντολοδόχοι των ξένων μονοπωλιακών ομίλων και των ντόπιων συμφερόντων που τα συνεπικουρούν, ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ για τις καθολικές κοινωνικές αντιδράσεις, προχώρησαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του Μετοχικού Κεφαλαίου του ΟΛΠ.
Επιχείρησαν με μια διαδικασία "φιάσκο" στην βουλή, χωρίς καν να δεχθούν ακρόαση φορέων να νομιμοποιήσουν το πολιτικό έγκλημα ιδιωτικοποίησης κατά του ΟΛΠ και εν συνεχεία του ΟΛΘ και των άλλων λιμανιών.

Με μια πρόσκληση ενδιαφέροντος, στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ αποποιείται κάθε ευθύνη και συνέπεια, επιχειρεί να πείσει ότι ο όποιος ιδιώτης η ξένος μονοπωλιακός όμιλος θα δεσμευτεί να εξυπηρετήσει το Δημόσιο και Κοινωνικό συμφέρον. Βαφτίζουν τον "φιλικό διακανονισμό" σε "Συμβιβασμό" για να δημιουργήσουν νόμιμα συμφέροντα στην πλευρά της ΣΕΠ (COSCO).

Αδιαφορούν για την επιστημονική άποψη του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ότι η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών αντίκειται στο Σύνταγμα.
Μοναδικός στόχος της ιδιωτικοποίησης είναι η εξυπηρέτηση των κερδοσκοπικών συμφερόντων σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν καμία νομική πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση να προχωρήσουν σε πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Η ΟΜΥΛΕ, οι εργαζόμενοι των Λιμανιών μαζί με όλες τις κοινωνικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις, προχωρεί σε πολυποίκιλες δράσεις για να ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ το Πολιτικό έγκλημα ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος του ΟΛΠ αλλά και του ΟΛΘ και των άλλων λιμανιών.

Την Τρίτη 11 Μαρτίου, προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια (μέλη της ΟΜΥΛΕ) από τις 11:00 π.μ έως τις 15:00 μ.μ και συγκέντρωση στις 11:30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Πειραιά) και πορεία στο ΥΝΑ. Καλούμε όλους τους φορείς και τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις σε συμμετοχή».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter