Κυρ06162019

Last updateΚυρ, 16 Ιουν 2019 9am

Για πρώτη φορά, ο ΟΛΘ κατάφερε να διεισδύσει σε νέες αγορές, όπως το Κόσσοβο

thessaloniki limani ol8 olth aftodioikisi.medium

Στους αναπτυξιακούς στόχους του ΟΛΘ, κάνοντας και μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα των τελευταίων μηνών, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Σωτήρης Θεοφάνης, στο 14ο Συνέδριο «Αριστοτέλης» της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων), που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Όπως επισήμανε ο κ. Θεοφάνης, ο ΟΛΘ κατάφερε να διεισδύσει εφέτος σε νέες αγορές, όπως το Κόσσοβο και να πάρει φορτία από γειτονικές χώρες σε ανταγωνιστικά λιμάνια.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνη, οι συνθήκες στη Βαλκανική είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το οποίο όμως έχει να αντιμετωπίσει και μεγαλύτερο ανταγωνισμό, σε μία εποχή που στη λιμενική βιομηχανία υπάρχει έντονη συγκέντρωση, μέσω εξαγορών, ιδιωτικοποιήσεων και παραχωρήσεων.
Γι’ αυτό, όπως τόνισε, «η γρήγορη ανάπτυξη των υποδομών που θα επιτρέψουν την έλευση μεγάλων πλοίων, τύπου new panamax και το άνοιγμα σε στρατηγικές συμμαχίες και μέσω του τεχνικού εταίρου που συμμετέχει στην κοινοπραξία των επενδυτών του ΟΛΘ, της Terminal Link, αποτελεί μονόδρομο για να φέρουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκη στην επόμενη ημέρα».
Σημειώνεται ότι, το πρώτο εξάμηνο του έτους, τα έσοδα από το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ αυξήθηκαν κατά 11,6%, από 16,7 εκατ. σε 18,7 εκατ., ενώ τα έσοδα από τον Συμβατικό Λιμένα μειώθηκαν κατά 6,1%, από 10,3 εκατ. σε 9,7 εκατ.
Σχετικά με το επενδυτικό πλάνο του ΟΛΘ, ύψους 180 εκατ., το μεγαλύτερο έργο αναφέρεται στην επέκταση του 6ου Προβλήτα, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Η διοίκηση του ΟΛΘ έχει τονίσει πως στόχος είναι η ολοκλήρωσή της σε 4,5 χρόνια, αντί για 7 που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.

Πηγή: metaforespress.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter