Πεμ12052019

Last updateΠεμ, 05 Δεκ 2019 4pm

Ένα Rail Hub με… σημασία- Αναπτύσσονται τα Ρουμανικά λιμάνια

055 τραίνο με κουτιά

Περισσότερους από 250 εμπορικούς συρμούς έμφορτους εμπορευματοκιβωτίων θα μπορεί να διαχειριστεί σε μηνιαία βάση το Rail Hub της Βουδαπέστης που αναπτύσσει η Metrans. Το Rail Hub θα έχει βασικό σκοπό να εξυπηρετήσει τις διασταυρώσεις των εμπορικών συρμών που διασυνδέουν λιμάνια της βόρειας και ανατολικής Ευρώπης αλλά και τα παραδουνάβια λιμάνια με το κεντρικό ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο. Ωστόσο η φιλοσοφία της ανάπτυξής του θα επιτρέψει και trimodal χρήση.
Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επενδυτικό σχέδιο ύψους 30,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη των υποδομών κομβικής σημασίας εμπορικών λιμένων της Ρουμανίας αλλά και της γενικότερης υλικοτεχνικής τους υποδομής μηδέ εξαιρουμένων και των σιδηροδρομικών καλύψεων με το κόστος του βασικού σχεδιασμού να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα αντληθούν από τα Infrastructure Operational Program (POIM) και Connecting Europe Facility (CEF).
Οι εξελίξεις που σημειώνονται στην Ανατολική Βαλκανική όσον αφορά στις λιμενικές υποδομές και σιδηροδρομικές καλύψεις αναμένεται να συμπαρασύρουν το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τον σιδηροδρομικό και λιμενικό άξονα από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τα λιμάνια της Βουλγαρίας Ρουμανίας και Ουγγαρίας καθώς το σχέδιο για εκτροπή φορτίων που υπό άλλες συνθήκες θα διέρχονταν από το Βόσπορο διατηρείται ζέον.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter