Πεμ10172019

Last updateΠεμ, 17 Οκτ 2019 5pm

Φ. Κουβέλης: Η πιθανή εφαρμογή μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής για τα λιμάνια θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους

0Βόλος

Η πιθανή εφαρμογή μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής για τα λιμάνια θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους, και θα επιφέρει πλατιές συνέπειες στην οικονομία και στις τοπικές κοινωνίες. Τούτο ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φ. Κουβέλης σε συνέντευξη τύπου από το Βόλο, όπου παρέστη στα εγκαίνια του νέου Γραφείου της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος και εν συνεχεία επισκέφτηκε τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου. Ο υπουργός συναντήθηκε με τη διοίκηση του οποίου συζήτησε θέματα ανάπτυξης του λιμένα αλλλα και με με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο λιμάνι και ακολούθως έδωσε συνέντευξη Τύπου. Στη διάρκειά της τόνισε ότι η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων στα δέκα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, μεταξύ αυτών και του Βόλου, εντάσσεται στο μοντέλο ανάπτυξης που υπηρετεί και θέλει να υπηρετήσει στο μέλλον η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μιλώντας ειδικά για το λιμάνι του Βόλου ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ της της διοίκησης του ΟΛΒ και των εργαζομένων στο λιμάνι, κατέδειξε με την πλέον κατηγορηματική σαφήνεια την πολιτική βούληση και υποχρέωση της κυβέρνησης να προστατεύσει και να ενισχύσει τα δικαιώματα των ανθρώπων της εργασίας. Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι η πιθανή εφαρμογή μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής για τα λιμάνια θα έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους, και θα επιφέρει πλατιές συνέπειες στην οικονομία και στις τοπικές κοινωνίες. Όπως σημείωσε, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επενδυτές για το λιμάνι του Βόλου. «Το λιμάνι του Βόλου είναι από τα σημαντικότερα δέκα περιφερειακά λιμάνια της χώρας και μάλιστα έχει τη δυνατότητα πολλαπλών επενδύσεων, σε διάφορες δραστηριότητες. Με τη νέα διοίκηση του ΟΛΒ και το λιμάνι του Βόλου και τα άλλα λιμάνια όμως έχουν πραγματοποιήσει μεγάλα και σημαντικά βήματα και δεν είναι πλέον ελλειμματικά, αλλά πλεονασματικά», κατέληξε ο κ. Κουβέλης.
Να σημειωθεί επίσης ότι στα εγκαίνια του νέου Γραφείου της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος ο υπουργός εξήρε το ρόλο των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, προσφέροντας έτσι μια τιμητική διάκριση για τη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter