Παρ10192018

Last updateΠαρ, 19 Οκτ 2018 11am

SeaNation790X90

Η Διεθνής Ένωση Εφοδιαστών Πλοίων πιάνει ξανά λιμάνι στην Ελλάδα!

efodiasmos ploion

Η Ελλάδα επελέγη ως χώρος διεξαγωγής του 62ου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Εφοδιαστών Πλοίων (ISSA), για το 2017, από τις περίπου 2.000 επιχειρήσεις-μέλη της. Το σημαντικό αυτό παγκόσμιο Συνέδριο, επιστρέφει στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά το 2004 των Ολυμπιακών Αγώνων και επιχειρεί να σηματοδοτήσει άλλη μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα, την προσπάθεια εξόδου της οικονομίας από την κρίση, ιδιαίτερα από την αξιοποίηση της προοπτικής της ως ναυτιλιακό και διαμετακομιστικό κέντρο εμπορίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών-Πλοίων Εξαγωγέων, κ. Νίκο Μαυρίκο, «ο ΠΣΕΠΕ πρότεινε, υποστήριξε και τελικά πέτυχε να πείσει την ISSA και τις περίπου 2.000 εφοδιαστικές επιχειρήσεις-μέλη της, από περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως, ότι η Ελλάδα, η Αθήνα και ο Πειραιάς, ως χώροι φιλοξενίας του Συνεδρίου αναδεικνύουν την ιστορικότητα του κλάδου, αλλά και τις μελλοντικές προοπτικές του, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να αποτελέσουν μία αφορμή για μία συνολικότερη εμπειρία επίσκεψης (τουριστικά, πολιτιστικά) για τους δεκάδες ξένους συμμετέχοντες.

Η αποδοχή της πρότασης της ελληνικής πλευράς από τη Διεθνή Ένωση επιβεβαιώνει ότι οι εφοδιασμοί πλοίων είναι μία επιχειρηματική δραστηριότητα που βασίζεται στις σχέσεις (a relationship business). Και οι σχέσεις του κλάδου είναι άρρηκτα δεμένες με την Ελλάδα και τις θάλασσες της Μεσογείου εδώ και 5.000 χρόνια».

Η διοίκηση της ISSA αποδέχτηκε ομόφωνα την πρόταση του ΠΣΕΠΕ συνεκτιμώντας την προηγούμενη επιτυχημένη διοργάνωση του 2004, τις πρόσφατες εξελίξεις και επενδύσεις γύρω από τα Λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και το γεγονός ότι η Αθήνα έχει ενισχύσει τη φήμη της ως ιδανικός συνεδριακός προορισμός τα τελευταία χρόνια.

Το 62ο Συνέδριο της ISSA θα διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβριο στο ξενοδοχείο Divani Caravel Hotel και αναμένεται, εκτός από την προσέλκυση μεγάλου αριθμού διεθνών συνέδρων, να αναδείξει τις προκλήσεις του Εφοδιασμού Πλοίων, αλλά και συνολικά της ναυτιλίας και του διεθνούς εμπορίου για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: www.portnet.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter