Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μετά το μεσημέρι το ενδιαφέρον στη Βουλή για την Cosco - UPD

vouli 0644

Διεκόπη η συζήτηση στη Βουλή προ ολίγου προκειμένου να δοθεί χρόνος στον υπουργό μέχρι τις 14.00 μ.μ., να επιστρέψει φέρνοντας τις βελτιώσεις οι οποίες συζητούνται από χθες το βράδυ στον νομοθέτημα που καλείται να επικυρώσει η Βουλή αναφορικά με την Cosco. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και η προσδιορισμένη για σήμερα Γ.Σ. του ΟΛΠ χωρίς να υπάρξει κάτι αξιοπρόσεκτο .

Το ενδιαφέρον όπως έχει προαναφερθεί εστιάζεται στις βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα επιχειρήσει η ηγεσία του ΥΝΑ και αν αυτές θα γίνουν αποδεκτές τόσο από την Ολομέλεια όσο κυρίως κι από την πλευρά της Cosco.

Η οποία με επιστολή της ως γνωστόν έχει ζητήσει να ισχύσουν τα συμπεφωνημένα.

 

Ώρες αγωνίας για την Cosco

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες αυτή την ώρα με στόχο να «μπαλωθεί» παντοιοτρόπως το θέμα που ηγέρθη εχθές αιφνιδίως όταν η πλευρά της Cosco κατανόησε ότι τα συζητούμενα στη Βουλή, παρασάγγας απείχαν των συμπεφωνημένων.

Η Ολομέλεια της Βουλής καλείται σήμερα να επικυρώσει την συμφωνία που επήλθε μεταξύ της κυβέρνησης και της Cosco μετά τη κατακύρωση του γνωστού και πολυθρύλητου διαγωνισμού αλλά εκτιμάται ότι η συζήτηση θα παρουσιάσει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς η αντιπολίτευση ήδη από χθες βάλλει κατά ριπάς την πλευρά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς που έγιναν χάρις στους οποίους αναστατώθηκε η Cosco οι εν δυνάμει επενδυτές αλλά και η κυβερνητική πλειοψηφία η οποία αναζητά και εκείνη από χθες «τοις ήρξατο χειρών αδίκων».

Οι πρώτες υποψίες έδειξαν το ΥΝΑ αλλά αργότερα η διαρροή ότι οφείλεται σε παρέμβαση της Γραμματείας για την εναρμόνιση ορισμένων σημείων προς την ελληνική νομοθεσία, φάνηκε να καλύπτει το ΥΝΑ, αφήνοντας ωστόσο έκθετη την όλη διαδικασία δεδομένου ότι υπήρχε χρόνος όλο το προηγούμενο διάστημα να έχουν συμβεί βελτιωτικές παρεμβάσεις πιθανώς με τη σύμφωνη γνώμη της Cosco.

Ωστόσο η όλη εξέλιξη έδειξε αιφνιδιασμό, ο οποίος έχεi καταγραφεί από το διπλωματικό περιβάλλον, το οποίο έχει εστιάσει στην μεταχείριση που έτυχαν η κινεζικών συμφερόντων εταιρεία στο παρά πέντε της ψήφισης του νομικού πλαισίου αλλά και οι τακτικισμοί της κυβέρνησης απέναντι σε έναν εν δυνάμει μεγάλο επενδυτή στην ελληνική οικονομία δεδομένου ότι έχουν καταγραφεί οι προθέσεις της κινεζικής πλευράς από την εποχή της επισκέψεως Δραγασάκη στην Κίνα και οι οποίες επρόκειτο να επιβεβαιωθούν στην αυριανή μεθαυριανή επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Πεκίνο .

Αυτό που μέλλεται να απαντηθεί μέχρι αργά απόψε είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διορθωθούν οι διορθώσεις όπως χαριτολογώντας αναφέρει η αγορά, αλλά και το αν αυτές θα γίνουν αποδεκτές τόσο από τους κυβερνητικούς βουλευτές της συγκυβέρνησης όσο και από την αντιπολίτευση η οποία ήδη χθες έκανε γνωστό δια του Οδ. Κωνταντινόπουλου ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Όλα πρέπει να λήξουν απόψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο Αλ. Τσίπρας θα στερηθεί του πλεονεκτήματος της όλης διαδικασίας έναντι της κινεζικής ηγεσίας την οποία και θα αναγκαστεί από άλλες συνθήκες να μεταπείσει για το αγαθό των προθέσεων των παρεμβάσεων χάρις στις οποίες προκλήθηκε η αναστάτωση.

Κύκλοι της αγοράς σημείωναν με νόημα ότι οι διαφοροποιήσεις πιθανώς να είχαν στόχο να εξευμενίσουν τους συνδικαλιστικούς φορείς των λιμενεργατών που χθες στην αρμόδια επιτροπή παρουσίασαν τις δικές τους θέσεις διεκδικώντας ως γνωστόν ένα εργασιακό στάτους το οποίο απέχει επίσης παρασάγγας από τα ισχύοντα στον ιδιωτικό τομέα.

Στον οποίο περιέρχεται το λιμάνι του Πειραιά την επαύριον της ψήφισης, αν αυτή συμβεί απόψε .

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter