Κυρ12082019

Last updateΚυρ, 08 Δεκ 2019 11am

Προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις λέει ο Σταθάκης

stathakis 8888

"Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις όπως έχουν συμφωνηθεί. Η κυβέρνηση θα τηρήσει το πρόγραμμα, όπως έχει συμφωνηθεί, διότι η συμφωνία είναι συμφωνία μας και δεν υπάρχει παρέκκλιση από αυτήν".
Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον realfm 97.8, και στην επισήμανση ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν εννέα αποκρατικοποιήσεις, ενώ στο μνημόνιο υπάρχουν συνολικά είκοσι, ο υπουργός Οικονομίας είπε: "Η συμφωνία προβλέπει τις εννέα ιδιωτικοποιήσεις. Οι υπόλοιπες έντεκα δεν θα προχωρήσουν και αυτές θα περάσουν στο Ταμείο που θα ιδρυθεί, το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, το οποίο έχει τριακονταετή ορίζοντα. Σε αυτό περιλαμβάνονται η ΔΕΗ, το νερό και πολλά άλλα πράγματα που έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε και θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο. Οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουμε συμφωνήσει και θα προχωρήσουμε και θα τις υλοποιήσουμε είναι οι εννέα εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεις και είναι σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης. Το τρίτο μνημόνιο τραβάει σαφώς τη διαχωριστική γραμμή. Αυτή είναι η συμφωνία. Η Αγορά Ενέργειας φυσικά έχει στάδια απελευθέρωσης. Η ΔΕΗ θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο".

Δηλώσεις Fleckenstein επιστρατεύει η ΟΜΥΛΕ

Τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή Ευρωβουλευτή του SPD και αναπληρωτή Προέδρου της επιτροπής μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου, εισηγητή για την λιμενική αγορά, κ.Knut Fleckenstein, «επιστράτευσε» η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας της να αναστρέψει έστω και την υστάτη, την διαδικασία του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Το θέμα της ιδιωτικοποίησης των δύο λιμανιών είναι υπογεγραμμένο και στα τρία μνημόνια και εμπεριέχεται στα προαπαιτούμενα της κυβέρνησης για την «άντληση» ποσών τα οποία έχουν ήδη προϋπολογιστεί, αλλά εναπομένει να δούμε πότε θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να γίνει η δεύτερη και καθοριστική φάση του διαγωνισμού, που αρχικά υπολογιζόταν για τα μέσα Οκτωβρίου αλλά τώρα εικάζεται ότι θα μεταφερθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ

«Knut Fleckenstein : Απερίσκεπτη και επικίνδυνη η πώληση των Ο.ΛΠ – Ο.ΛΘ».

Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ, με την συνδρομή του ΤΑΙΠΕΔ, προχωράει στο ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά και εν συνεχεία της Θεσσαλονίκης.

Παρά την αντίθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας, των παραγωγικών φορέων, των συνδικάτων υπακούει απολύτως στα καλέσματα της Cosco και παραδίδει ολόκληρο τον Πειραιά στα μονοπωλιακά συμφέροντα της Cosco.

Παραδίδει την δημόσια αρχή, που ενσωματώνουν από το θεσμικό τους πλαίσιο ο Ο.Λ.Π –Ο.Λ.Θ, στους ξένους μονοπωλιακούς ομίλους, παραβιάζοντας βάναυσα το σύνταγμα.

Παραδίδει περιοχές, που δεν έχουν σχέση με λιμενικές δραστηριότητες και στερεί από τους επιλιμένιους δήμους του Πειραιά και τους κατοίκους, ζωτικής σημασίας χώρους για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Παραδίδει την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα στα κερδοσκοπικά συμφέροντα, πλήττοντας βάναυσα τους κατοίκους των νησιών και την ανάπτυξη του τουρισμού.

Όπως έχει αποδεδειχθεί από την πεντάχρονη λειτουργία της ΣΕΠ (Cosco), μετατρέπει το εργασιακό τοπίο στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στα άλλα λιμάνια, σε εργασιακή «γαλέρα».

Κερδοσκοπεί, όπως έχει αποδεδειχθεί από την λειτουργία της ΣΕΠ (Cosco), σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των καταναλωτών, αφού την τελευταία πενταετία αυξήθηκε το κόστος του εισαγόμενου η εξαγόμενου Container κατά 30%.

Όλα τα παραπάνω, οδήγησαν τον Ευρωβουλευτή του SPD και αναπληρωτή Πρόεδρο
της επιτροπής μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου, εισηγητή για την λιμενική αγορά κ.Knut Fleckenstein ο οποίος σε ευχαριστήρια επιστολή για την διεξαγωγή του συνεδρίου της ESPO στην Ελλάδα τον Μάιο του 2015, αναφέρει σχετικά με την πώληση του Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ ότι «δεν είναι μόνο μια λανθασμένη λύση αλλά κατάφορα απερίσκεπτη και επικίνδυνη πράξη».

Καλούμε την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ και όλα τα πολιτικά κόμματα, να αντιληφτούν το πολιτικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος της χώρας, να ακυρώσουν τους διαγωνισμούς πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου και με την συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας, της κοινωνίας τω λιμανιών να χαράξει μια Εθνική Λιμενική Πολιτική.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν χωρίς συμβιβασμούς τον
ΑΓΩΝΑ κατά του ξεπουλήματος των λιμανιών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter