Πεμ12122019

Last updateΠεμ, 12 Δεκ 2019 9pm

ΤΑΙΠΕΔ και υπουργείο Ναυτιλίας καταγγέλλει η ΟΜΥΛΕ

georgakopoylos omile 0054

ΤΑΙΠΕΔ και ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας καταγγέλλει σε νέα ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, εξ αφορμής του θέματος που ανέκυψε με το επιλιμένιο μέτωπο και τις αξιώσεις των Δήμων.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), προαναγγέλλει παλλιμενικές κινητοποιήσεις και δράσεις με την υποστήριξη της IDC.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ:

«Η κυβέρνηση μέσω του ΥΝΑ και του ΤΑΙΠΕΔ επιμένει και επιταχύνει το ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά και εν συνεχεία της Θεσσαλονίκης. Οι χθεσινές δηλώσεις του ΥΝΑ θέτουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και ιδιαίτερα η παραδοχή ότι η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου εκπονήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και παραδόθηκε στο ΥΝΑ.

Επιπροσθέτως, θέτει εκτός διαδικασίας το ΔΣ/ΟΛΠ, πράξη που αποτελεί σοβαρή και ουσιώδη νομική παρέκκλιση, την οποία δεν πρόκειται να αποδεχθούμε.

Εδώ έχουμε ουσιαστική κατάργηση του ΔΣ/ΟΛΠ, αλλά και των καταστατικών του αρμοδιοτήτων.

Το ΤΑΙΠΕΔ για μια ακόμη φορά αναδεικνύει το ρόλο του ως αναμεταδότη των επιθυμιών της Cosco. Λειτουργεί με καθαρά εισπρακτικό ρόλο για λογαριασμό των δανειστών. Αυτή την πρακτική έχει αποδεχθεί, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνούμενη κάθε συζήτηση για εκπόνηση εθνικής λιμενικής πολιτικής.

Είναι τόσο εξόφθαλμη η μεροληπτική στάση του ΤΑΙΠΕΔ υπέρ της Cosco, ώστε να φτάσει με εκβιαστικές μεθόδους να ξεπερνά ακόμη και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στο Κερατσίνι, αναφορικά με την απόδοση του παραλιακού μετώπου των Λιπασμάτων στους δημότες της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια της χώρας έχοντας τεκμηριώσει πλήρως την ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας στην πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με τη ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΝΤΑΣΗ και ΔΙΑΡΚΕΙΑ τον ΑΓΩΝΑ σε πολιτικό, κοινωνικό, νομικό και αγωνιστικό επίπεδο. Επιπλέον θα συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια και τον κοινό αγώνα, με τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες για την ανάπτυξη μίας αρμονικής σχέσης μεταξύ λιμανιού και πόλης.

Την Τρίτη 6/10 το ΔΣ/ΟΜΥΛΕ θα παραστεί στην εκδίκαση της προσφυγής κατά της πώλησης των μετοχών ΟΛΠ και ΟΛΘ στο ΣτΕ.

Την Τετάρτη 7/10 θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά η Γενική Συνέλευση της ΟΜΥΛΕ με συμμετοχή αντιπροσώπων από όλα τα λιμάνια της χώρας, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για παλλιμενικές κινητοποιήσεις και δράσεις.

Στις 13-15/10 θα συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη το ευρωπαϊκό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC), όπου θα συζητηθεί το θέμα της πώλησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ και θα αποφασιστούν αγωνιστικές δράσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter