Πεμ10172019

Last updateΠεμ, 17 Οκτ 2019 5pm

ΠΕΠΕΝ για λιμενικές υποδομές: «Η πολιτεία εξακολουθεί να αδιαφορεί όπως συνηθίζει»

kriti limani

Σχετικά με τις Λιμενικές υποδομές Κυκλάδων, Δωδεκανήσων και Κρήτης και κατόπιν κοινών επισκέψεων της ΡΑΛ μαζί με άλλους φορείς, η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού σε ανακοίνωσή της επισήμανε τα ακόλουθα:

« Παρά τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις των Πλοιάρχων, χειριστών των λιμανιών ,οι οποίες είναι αποτυπωμένες στις εκθέσεις μας για τα διάφορα Ελληνικά λιμάνια και τις βελτιωτικές μικρές και μεγάλες κινήσεις που έχουν γίνει, παρατηρούμε, με έκπληξη και λύπη, πως η πολιτεία εξακολουθεί να αδιαφορεί και όπως συνηθίζει, δεν τις λαμβάνει υπ'όψη.

Το αποτέλεσμα της παροιμιώδους αδιαφορίας αυτής, το βλέπουμε στα διάφορα λιμάνια, όπου έγιναν κάποιες βελτιώσεις, αλλά δυστυχώς παρέμειναν μέχρι εκεί.

Έχουμε λιμάνια που χαρακτηρίζονται από δύσκολα έως επικίνδυνα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Τα οποία κατασκευάστηκαν έτσι, παρά τις υποδείξεις της Πανελληνίου Ενώσεως Πλοιάρχων Ε.Ν. (πάσης τάξεως), ακολουθώντας τις «επιστημονικές» μελέτες κάποιων τεχνοκρατών, που στο τέλος τα κατασκευαστικά λάθη, τα καταστούν απρόσιτα. Αλλά, ίσως, εξυπηρετείται έτσι ο μικρόκοσμος και ταμικροσυμφέροντα κάποιων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του προηγούμενου ΥΝΑ, πως σε αυτού του είδους επιτροπές θα συμμετέχει Πλοίαρχος Ε.Ν., βλέπουμε πως αυτό δεν συμβαίνει. Η μάλλον, συμβαίνει το αντίθετο.. ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι κύριοι τεχνοκράτες, αναλαμβάνουν την ευθύνη (για άλλη μια φορά) λαμβάνοντας υπ' όψη διάφορες γνώμες, προκειμένου να συνεχίσουν τα διαχρονικά τους λάθη.

Κρούομε τον «κώδωνα» του κινδύνου και ζητάμε, πριν προχωρήσουν σε τελικά σχέδια και εγκρίσεις, να ενημερωθούν ΑΜΕΣΑ!!! οι χρήστες Πλοίαρχοι αφού με την τεκμηριωμένη άποψή τους θα υπάρξει, όχι μόνο θετικό, αλλά και ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ευχόμαστε να μην βγουν αληθινές οι προβλέψεις μας. Αλλά, μάλλον οι δυσλειτουργίες και τα ατυχήματα που τυχόν θα συμβούν λόγω της αστοχίας τους, θα επαληθεύσουν για άλλη μια φορά, πως οι τεχνοκράτες είναι καλοί για ασκήσεις επί χάρτου και όχι για πραγματικές συνθήκες όπου η εμπειρία και οι γνώσεις των αξιόλογων συναδέλφων Πλοιάρχων που ταξιδεύουν σ'αυτά τα λιμάνια (με όλες τις καιρικές συνθήκες) όλες τις εποχές του χρόνου, είναι αδιαμφισβήτητες και απαραίτητες».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter